Залишаться лише Путін, бояри та скрепні мокши: Росію чекає найбільша хвиля еміграції з часів СРСР - американська розвідка

Все здорове, розумне та підприємливе тікатиме з "наддержави", що стрімко перетворюється на уродливу і заслабку копію сталінського СРСР.

В американській аналітичній компанії Stratfor вважають, що Росію незабаром накриє «найбільша за останні 20 років хвиля еміграції», передають Патріоти України.

Країну вже покидають висококваліфіковані кадри, що згодом плачевно позначиться на економіці і політиці, переконані експерти. Побічно ці висновки підтверджуються статистикою. За даними Stratfor, все більше росіян замислюються про переїзд в іншу країну на тлі боротьби влади з громадянською активністю, стрімкого падіння доходів і зростаючого соціального розшарування.

Інноваційні компанії і проекти будуть в значній мірі осідати за межами Росії. У РФ буде істотно скорочуватися приватне підприємництво. За даними Stratfor, половина російської молоді морально готова покинути межі країни.
Найбільшою мірою емігрантів не влаштовує слабкість і незатребуваність інститутів громадянського суспільства в Росії. Також вони не довіряють правоохоронній і судовій системі країни. Крім того, настрій покинути РФ пов'язаний з посиленням законодавства та введенням більш суворих правил для користувачів інтернету.
У Stratfor підрахували, що матеріальні збитки від еміграції можуть становити до 1,5 трлн доларів в рік. Тільки за останній рік країну покинули 2 тис. доларових мільйонерів і мільярдерів разом зі своїми активами, вказали аналітики. При цьому експерти відзначили, що російська влада не реагує на зростання еміграційних настроїв і не намагається ліквідувати причини втечі населення. Бездіяльність спостерігається і по частині спроб повернення емігрантів. Згідно з дослідженням однієї з провідних міжнародних консалтингових компаній Knight Frank, за останні 13 років Росію покинули 20 тис. доларових мільйонерів і мільярдерів. З цього числа 6 тис. поїхали тільки за останні три роки.
Бажаючі емігрувати стали частіше робити конкретні кроки до переїзду. Крім того, за минулий рік кількість громадян, які хотіли б виїхати з Росії в найближчі рік-два, збільшилася з 7% до 17%.
Також змінилися мотиви переїзду. У минулі роки громадяни називали більш високий рівень життя і зарплат за кордоном. Тепер же росіяни частіше відзначають, що в інших країнах краща соціальна захищеність і стабільність, кажуть про незадоволення російським урядом і політикою влади.
Офіційна статистика побічно підтверджує припущення аналітиків Stratfor. За даними Росстату, з початку 2012-го число полишаючих країну росіян зросла з 36 тис. до 350 тис. Більшість емігрантів їдуть в США, Німеччину, Канаду і Фінляндію. При цьому в доповіді «Еміграція з Росії в кінці XX - початку XXI століття», представленому в жовтні Комітетом громадських ініціатив Олексія Кудріна (КДІ), економісти прийшли до висновку, що реальні показники еміграції набагато вище. Про це говорять дані зарубіжних статистичних служб.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...