Залишилось недовго: Надання Томосу Україні почалося ще у квітні

Представник Вселенського патріарха підтвердив цю інформацію 28 липня в промові на Володимирській Гірці у Києві.

Як виявилося, процес надання автокефалії вже йде - з квітня цього року. І ми чекаємо того, що вже частково є. На цьому етапі Вселенський Патріарх завершує офіційно інформувати помісні церкви про 60-у помісну церкву - Українську. Тоді повинні підготувати Собор, там - проголосити нову церкву і вибрати предстоятеля. Це все озвучив Патріарх Варфоломій на зустрічі з Порошенком - ще й зазначив лідируючу роль президента в утворенні помісної церкви, - написав на своїй сторінці у Facebook політолог Олексій Голобуцький, передають Патріоти України.
Він зазначив, що було б дивно, якби президент не взяв на себе організацію процесу, від якого безпосередньо залежить національна безпека. Тобто, як не парадоксально, але вся діяльність по отриманню Томосу на помісну церкву - це реалізація обов'язків швидше Головнокомандувача, ніж просто президента. Хоча в інформаційний простір уже запущено нову маніпулятивну тезу: помісної церкви не буде, тому що для цього обов'язкове об'єднання взагалі всіх церков, а РПЦ, тобто МП, ніколи не об'єднається з УПЦ КП.

Коментуючи таку маніпуляцію, політолог зазначив, що, по-перше, рішення вже прийнято, і воно необоротне при будь-яких умовах. А по-друге, рішення реалізується через створення Української Помісної Православної Церкви шляхом об'єднання всіх бажаючих українських церков. Сам вираз «об'єднання всіх бажаючих» трошки відрізняється від «обов'язкове включення в помісну церкву всіх наявних християнських церков на території України». Тобто, демарші РПЦ нікого не цікавить. І тим більше не цікавитиме після визнання РПЦ тим, чим вона є - терористичною структурою. Інші церкви готові об'єднуватися і давно про це говорять. Більш того, про готовність приєднатися до єдиної помісної церкви заявила і чимала кількість парафій, що значаться на сьогодні по «УПЦ МП».

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...