Залишилось недовго: Російські фінансові експерти розповіли, коли долар коштуватиме 100 рублів

Експерти прогнозують різке падіння російської валюти протягом літа-осені.

Основна причина, як і раніше, - санкції і неефективність імпортозаміщення, яке призводить тільки до зубожіння, передають Патріоти України.

«Волатильність рубля дуже висока при обмеженому діапазоні. Є хороші варіанти для внутрішньоденної спекуляції» - вважає Демура.

Експерт Журавський вважає, що уряд РФ фактично вистрілив собі в ногу і особливо змінити нічого не вийде. Спочатку рубль скотиться до 67-70, а потім до 90-100 за долар. Степан Демура вважає, що ситуація в економіці все більше загострюється, і тому не вийде зараз навіть відрегулювати рубль за допомогою нафтових надходжень. А тому деномінація рубля неминуча. Зростання ВВП в РФ не складе більше 1% в 2018 році на думку більшості експертів, а в разі обвалу рубля в кінці року, швидше за все ВВП навіть скоротиться. Запасів міцності особливо немає - зазначає Журавський.
У той же час падіння рубля підстьобують події на міжнародному ринку. Володіючі запасами грошей компанії, які були одними з найбільших покупців корпоративних облігацій, починають продавати їх після реформи оподаткування, відзначають стратеги Bank of America Corp.
За три місяці до 31 березня компанії, в тому числі Apple Inc., скоротили обсяг корпоративних облігацій в своїх портфелях більше ніж на 10 відсотків - до $ 306,4 мільярда, або мінімального рівня більш ніж за рік, а до цього в середньому купували бонди приблизно на $ 10 мільярдів щоквартально. Приблизно половина цього зниження була пов'язана з продажем паперів, а друга половина - з їх погашенням, написали стратеги на чолі з Хансом Міккельсеном. Стратеги проаналізували вкладення 20 компаній, які є найбільшими власниками корпоративного боргу.
Для американських компаній з великими запасами грошей це початок кінця епохи: вони, швидше за все, більше не будуть найбільшими покупцями корпоративних бондів, оскільки після податкової реформи в США у них стало менше стимулів тримати кеш за кордоном. Раніше компанії, які отримують більший прибуток за кордоном, - часто представники технологічної та фармацевтичної галузі - залишали ці гроші за кордоном, щоб не платити податки в США, і одночасно займали всередині країни на фінансування капітальних витрат, викуп акцій і будь-які інші потреби.
Таким чином, експерти пропонують більше вкладатись в долари США і в матеріальні активи.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...