Замах на Бабченка: "Ми поставили Росію в незручне становище", - генерал СБУ

Українські спецслужби наголошують на успішності спецоперації щодо російського журналіста Аркадія Бабченка. Тим часом у МЗС Росії назвали це інсценування «черговою антиросійською провокацією».

Чимало хто з критиків звинувачували українську владу в неспроможності захистити громадян. А коли стало відомо, що Бабченко живий, дехто з цих критиків заявляє про підрив авторитету влади саме через таку спецоперацію. Екс-заступник голови СБУ Віктор Ягун в інтерв'ю Радіо Свобода оцінив дії українських спецслужб у справі замаху на журналіста, передають Патріоти України.

"Якщо взяти частину, яка не дуже публічна, операція проведена за всіма канонами спецслужб. Іншого методу задокументування саме такого злочину не існує.

15 років тому була аналогічна ситуація – на бізнесмена в Дніпрі спробували здійснити замах, СБУ здійснювала операцію так само, тільки він не був медійною особою і розголосу подія не набула. Це практика й іноземних спецслужб.

Інша справа, як воно було подано й використано. Наприклад, я не поділяю повністю думку осіб, які виступали на прес-конференції і почали звинувачувати людей, які поставили запитання до органів влади, до правоохоронних структур щодо нерозкриття злочинів щодо інших осіб, зокрема вбивство Павла Шеремета.

Кримінальну справу Слідчим комітетом було порушено буквально за 20 хвилин після першого повідомлення про загибель Бабченка. І реакція російського МЗС. Ми поставили Росію в незручне становище. Тепер нехай пояснює, що вони насправді хотіли від України. Інша ситуація – як ті факти, які були нами зібрані, будуть доведені в суді. Це найбільша проблема, бо Україна настільки високо підняла планку цієї події.

Там (у російських спецслужбах – ред.) «все за планом». Навряд чи варто чекати якихось загострень, тому що ситуація вже загострена «до не можна». Можливо, й буде відповідь російські спецслужби, але не так швидко, як ми думаємо."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...