"Замах на Філарета": У Києві померла черниця, яка постраждала внаслідок інциденту

Черниця Варвара померла після тривалої хвороби. У травні вона постраждала від сльозогінного газу, коли до патріарха Філарета прийшли позаштатний єпископ і його син.

Черниці Варварі (в центрі) було 90 років

Уранці 29 липня померла економ Київської патріархії Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП), черниця Варвара, у миру – Віра Бороніна. Про це повідомив у Facebook прес-секретар УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря), передають Патріоти України.

За його інформацією, вона упокоїлася "після тривалої важкої хвороби на 91-му році життя". Зоря зазначив, що самопочуття Варвари різко погіршилося, але протоієрей устиг прочитати над нею канон на відхід душі.

25 травня черниця постраждала під час інциденту, який синод УПЦ КП трактував як замах на вбивство патріарха Філарета. За даними прес-служби церкви, позаштатний єпископ УПЦ КП Севастиян (у миру Михайло Возняк) разом зі своїм сином у "неприймальний час у світському одязі увійшов до резиденції Філарета і мав намір потрапити до особистих покоїв предстоятеля, який у цей момент вечеряв у трапезній". Із дверей кухні тоді вийшла Варвара, "на яку єпископ відразу напав, спрямувавши їй в обличчя сльозогінний газ із заздалегідь приготованого балончика".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...