Про це йдеться в статті про те, що робити з новорічною ялинкою від Російської служби BBC News, передають Патріоти України.
Крім інших порад (віднести на переробку, посадити в саду) читачам радять потроху з'їсти дерево "наприклад, у вигляді хвойного чаю. Або саморобного морозива з ялиновим смаком", йдеться у статті.
Так, шеф-кухар ресторану Ritz в Лондоні Джон Вільямс у своїй кулінарній книзі радить порубати ялинку в якості напівфабрикату, щоб згодом використовувати при готуванні її пахучі і пряні голки, і пропонує рецепт крему з лимонної вербени і дугласовой ялиці.
Інший відомий кухар - Рене Редзепі, чий ресторан Noma в Копенгагені кілька років поспіль був визнаний кращим в світі, - теж не перший рік використовує в своїх стравах ялинову хвою як приправу.
Американські індіанці традиційно використовують багаті вітаміном С молоді відростки хвойного дерева в своїх заготовках і чаях.
Шеф-підприємець Джулія Георгаліс, що має в Лондоні міні-пекарню Bread Companion, каже, що ялинкову хвою можна використовувати в їжу різними способами.
"Ялинка на смак трошки нагадує ваніль, тож з неї виходить смачне морозиво. Ви просто готуєте заварний крем, додаєте трохи ялинової настойки, збиваєте - і в морозилку. Це досить просто зробити в домашніх умовах", - пояснює Джулія.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...