Про це йдеться в статті про те, що робити з новорічною ялинкою від Російської служби BBC News, передають Патріоти України.
Крім інших порад (віднести на переробку, посадити в саду) читачам радять потроху з'їсти дерево "наприклад, у вигляді хвойного чаю. Або саморобного морозива з ялиновим смаком", йдеться у статті.
Так, шеф-кухар ресторану Ritz в Лондоні Джон Вільямс у своїй кулінарній книзі радить порубати ялинку в якості напівфабрикату, щоб згодом використовувати при готуванні її пахучі і пряні голки, і пропонує рецепт крему з лимонної вербени і дугласовой ялиці.
Інший відомий кухар - Рене Редзепі, чий ресторан Noma в Копенгагені кілька років поспіль був визнаний кращим в світі, - теж не перший рік використовує в своїх стравах ялинову хвою як приправу.
Американські індіанці традиційно використовують багаті вітаміном С молоді відростки хвойного дерева в своїх заготовках і чаях.
Шеф-підприємець Джулія Георгаліс, що має в Лондоні міні-пекарню Bread Companion, каже, що ялинкову хвою можна використовувати в їжу різними способами.
"Ялинка на смак трошки нагадує ваніль, тож з неї виходить смачне морозиво. Ви просто готуєте заварний крем, додаєте трохи ялинової настойки, збиваєте - і в морозилку. Це досить просто зробити в домашніх умовах", - пояснює Джулія.
25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...
За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...