Про це йдеться в статті про те, що робити з новорічною ялинкою від Російської служби BBC News, передають Патріоти України.
Крім інших порад (віднести на переробку, посадити в саду) читачам радять потроху з'їсти дерево "наприклад, у вигляді хвойного чаю. Або саморобного морозива з ялиновим смаком", йдеться у статті.
Так, шеф-кухар ресторану Ritz в Лондоні Джон Вільямс у своїй кулінарній книзі радить порубати ялинку в якості напівфабрикату, щоб згодом використовувати при готуванні її пахучі і пряні голки, і пропонує рецепт крему з лимонної вербени і дугласовой ялиці.
Інший відомий кухар - Рене Редзепі, чий ресторан Noma в Копенгагені кілька років поспіль був визнаний кращим в світі, - теж не перший рік використовує в своїх стравах ялинову хвою як приправу.
Американські індіанці традиційно використовують багаті вітаміном С молоді відростки хвойного дерева в своїх заготовках і чаях.
Шеф-підприємець Джулія Георгаліс, що має в Лондоні міні-пекарню Bread Companion, каже, що ялинкову хвою можна використовувати в їжу різними способами.
"Ялинка на смак трошки нагадує ваніль, тож з неї виходить смачне морозиво. Ви просто готуєте заварний крем, додаєте трохи ялинової настойки, збиваєте - і в морозилку. Це досить просто зробити в домашніх умовах", - пояснює Джулія.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...