Замітають сліди? - На Росії почалися арешти найманців-"єнотів", що воювали в Україні

У Росії почали заарештовувати членів організації "ЕНОТ корп.", члени якої воювали на Донбасі і брали активну участь в "російській весні".

Регіональна громадська організація "Єдині народні громадські товариства" вже кілька місяців як розпущена, але всі колишні її члени знаходяться в активній розробці правоохоронців. Деякі вже заарештовані за серйозним і при цьому "неполітичними" статтями, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

"Командир, Роман Теленкевич, він же Водяний, прийняв рішення про розпуск організації, коли зрозумів, що тиск з боку колишніх союзників і силовиків став занадто сильним. Кількох "єнотів" прямо попередили, що скоро їх будуть всіх садити. До Романа цю інформацію м'яко донесли: мовляв, це помста. Він не встиг розібратися, за що", - сказано в матеріалі.

Сам Теленкевич проходить у кримінальній справі про вимагання, нібито скоєне парою колишніх "єнотів" в Туапсе. Це рядова справа, за якою немає навіть особливо великого збитку, супроводжує проте центральний апарат ФСБ РФ. Теленкевича везли в Краснодар через Луб'янку. Там йому докладно пояснили, що це тільки перша сходинка, що потім його повернуть до Москви.

За інформацією журналістів, "велика" кримінальна справа буде пов'язано з темою військово-патріотичних зборів, які "єноти" проводили з року в рік з благословення все тих же кураторів.

На Донбасі "єноти" супроводжували "гуманітарні" конвої з РФ, а також брали участь в боях проти українських військових. "У Чорнухиному були, це бої за Дебальцеве. Ісу Мунаєва встигли "завалити" - того чеченця, що воював за Україну, і за яким Рада влаштовувала хвилину мовчання. "Білка" його зняв. Він був корегувальником артилерії", - розповів один з колишніх членів організації Володимир Хомяков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...