Занадто активно цікавився справою ПВК "Вагнера": Відомого військового експерта в РФ звинуватили у державній зраді

Слідство вважає, що чоловік передавав за кордон відомості, що становлять державну таємницю.

Володимир Неєлов

У Росії за підозрою в державній зраді заарештований військовий експерт Володимир Неєлов, який цікавився справою ПВК "Вагнера". Як повідомляють росЗМІ, чоловік був затриманий ще 25 жовтня, коли вийшов зі свого офісу на обід. Громадськості стало відомо про це лише через тиждень, передають Патріоти України.

Експерт був доставлений в управління ФСБ, потім його помістили в СІЗО "Лефортово". У день затримання правоохоронці провели обшук у квартирі батьків Неєлова, повідомила його мати Марина Білоголовцева.

Слідство вважає, що чоловік передавав за кордон відомості, що становлять державну таємницю. При цьому своєї провини затриманий не визнає. За деякими джерелами, він відмовився від адвоката.

Як підкреслює видання, справі військового експерта присвоєно гриф "секретно".

Відзначимо, Володимир Неєлов відомий завдяки дослідженням приватних військових компаній, зокрема, "Вагнера". Він також вивчав питання приватизації у військовій галузі та світовий ринок озброєнь, цікавився військовими конфліктами на Балканах, в Афганістані та Україні.

Нагадаємо, ПВК "Вагнер" - воєнізована структура, створена у 2013 році на базі так званого "Слов'янського корпусу". Брала участь у ряді збройних конфліктів, зокрема на боці бойовиків на Донбасі та урядових військ у Сирії.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...