Заново ходити і дихати: Постраждала у страшній ДТП із Зайцевою в Харкові розповіла, як повертається до життя

Оксана Євтєєва (Берченко), яка вижила в страшній ДТП у Харкові, але втратила в тій аварії сестру і чоловіка, була змушена заново вчитися дихати та ходити.
Оксана Євтєєва (Берченко)Про це дівчина розповіла в інтерв'ю ТСН, передають Патріоти України.

За її словами, на самому початку, коли вона прийшла в себе, то не думала, що з нею все настільки серйозно. "Я поривалася встати, йти кудись, думала, перелом ноги заживе. Якщо говорити про те, що було найгірше, я дуже чекала, коли прийдуть до мене сестра та чоловік. Я вчилася заново дихати, тому що легеня була порвана. Я думала, що мені треба потерпіти два-три тижні і прийдуть люди, яких я найбільше люблю, і вони підтримають мене. Але цього не сталося, і це було найжахливіше. Коли мені сказали, що їх більше немає", - заявила Оксана.

Дівчина пояснила, що коли її виписали з лікарні швидкої допомоги, то вона ще навіть не вставала. "Не можу сказати, що прийшов день, і я встала або пішла на милицях. Спочатку я просто вчилася сидіти. Потім звісити ноги на ліжку. Потім за допомогою інших лікарів, реабілітологів, просто встати постояти, триматися за гімнастичну стінку. Через тиждень уже зробити перший крок. Я вчилася ходити, зараз вчуся ходити правильно після операції", - розповіла вона.

Як пояснила Євтєєва, лікарі прогнозують, що це займе від трьох місяців до півроку. "Це не станеться, як одним помахом. Потрібно робити вправи вдома і їздити в спеціальні тренажерні зали. Потрібно ходити в басейн, щоб нога згиналася більше, ніж вона зараз згинається. Зараз я не можу встати та піти, як ви, наприклад. Спочатку потрібно ногу згинати й розгинати, щоб потім якось рухатися", - сказала дівчина.

Вона додала, що погано спить уночі через те, що в неї ниє коліно. "Але мене більше не болі, не безсоння турбують - я витримаю. Турбує те, що, а раптом, я не зможу нормально ходити... поки у мене не виходить", - зізналася Оксана.

Євтєєва підкреслила, що першочергове завдання для неї - навчитися ходити. "У мене була важка черепно-мозкова травма - ще також потрібно йти до лікарів. Зараз у мене голова не болить. Але, як мені говорили, це не означає, що зі мною все добре. Потрібно постійно обстежуватися, через кожні шість місяців. Тому що наслідки можуть проявитися протягом двох років. У майбутньому потрібно позбутися і від шраму на обличчі. потрібно знайти доктора, який би зробив те, що можна, щоб поліпшити, поки потрібно почекати, щоб зійшло почервоніння", - пояснила вона.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...