Запасний аеродром: Депутати Держдуми масово отримують громадянство однієї з найдорожчих країн-курортів ЄС

Громадська організація «Трансперенсі Інтернешнл - Росія» досліджувала схему, по якій росіяни отримують громадянство Мальти, і знайшла в списку кількох повних тезок російських депутатів.

Про це йдеться на сайті організації, передають Патріоти України.

У документах державної організації Identity Malta, яка курирує місцеву програму економічного громадянства, зустрівся повний тезка підприємця і депутата міського округу Лобня Московської області від партії «Єдина Росія» Ігор Ходін. Відзначається, що він є громадянином Мальти вже два роки. Імовірно, дружина і син Ходіна - теж громадяни Мальти. Ігор Ходін був обраний депутатом у 2011 році, а в 2016 його переобрали.

У списках Identity Malta також є повний тезка депутата московської обласної Думи від фракції «Єдина Росія» Олексія Мазурова. У 2011 році він був обраний депутатом московської обласної Думи, в 2016 році його переобрали. Зараз Мазуров займає пост заступника голови Комітету з питань освіти, культури і туризму московської обласної Думи.

За умовами мальтійської програми економічного громадянства, щоб отримати паспорт необхідно або інвестувати в нерухомість суму не менше 350 тисяч євро, або орендувати нерухомість на суму не менше 10 тисяч євро на рік. Мазуров взяв житло в елітному житловому комплексі Fort Cambridge в іпотеку.

Згідно російським законам, чиновники не мають права володіти іноземними фінансовими інструментами - цінними паперами, договорами позики, кредитами в банках інших країн.

Також закон забороняє депутатам мати подвійне громадянство або інший дозвіл проживати поза Росією на постійній основі. Наявність другого громадянства є основою для припинення повноважень депутата.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...