"Заплатив - і спить спокійно": Як міністр уряду Азарова уникнув відповідальності, - експерт (відео)

На думку журналіста, закриття у серпні 2017 року справи Злочевського, колишнього міністра уряду Азарова, - один із технологічних прийомів.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів журналіст-розслідувач, головний редактор сайту "Наші гроші" Олекса Шалайський, передають Патріоти України.

"Відкривають справу проти якогось попередника. Минає час і її перекваліфіковують на несплату податків (зробили так, нібито фірма Злочевського ухилялася від сплати податків на 1 млрд грн. - ред.). Потім він доплачує податки і стає вільним птахом", - пояснив експерт.

Злочевського звинуватили в тому, що він роздавав земельні надра своїм фірмам. Під час перебування в уряді у 2010-2014 роках його фірма Burisma отримала дев'ять ліцензій на розробку родовищ і наростила виробництво всемеро. "Це дуже важко довести. Наприклад, скажуть, що на тендер більше ніхто не прийшов. А от те, що можна було довести – незаконне збагачення і відмивання грошей – то це перекваліфікували на несплату податків. Піддослідним став бухгалтер фірм. Зрештою, Злочевський заплатив – і все", - сказав Олекса Шалайський.

За словами журналіста людям треба торжество не закону, а справедливості: "Генпрокурор України Юрій Луценко не розуміє, чому людям не подобається, що "колишні" платять гроші в бюджет. Бо людям потрібні не гроші, а посадки"

Розслідувач не впевнений в позитивному результаті справи Насірова. "Слідство має багато аргументів. Але без Антикорупційного суду діло буде важко довести до кінця. Справа Насірова може тривати вічно. Якось на засіданні адвокат сказав, що його підзахисний поставив на документі "церемоніальний підпис". Суддя запитав: що воно таке? Відповіли, що це коли підпис є, але він нічого не означає. Такий абсурд може тривати роками", - підсумував журналіст.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...