Запорізький віце-мер-"утікач" вигулькнув у Харкові

Заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров, якого підозрюють у розкраданні коштів на тендерах, перебуває в Харкові і заявляє, що не тікав.

Про це він розповів у телефонному коментарі виданню запорізької мерії "Запорозька Cіч", передають Патріоти України.

"Я хочу проінформувати громадськість і розвіяти чутки про ситуацію, яка склалася навколо мене в останні дні. По-перше, я нікуди не тікав, ні від кого не ховаюся і, тим більше, не був на непідконтрольною території.

На даний момент я перебуваю в Харкові зі своїм адвокатом, куди приїхав самостійно. Ми направили заяви в усі слідчі органи, органи прокуратури і суд про своє місце перебування, свої контакти і готовність прибути для участі в процесуальних діях" - заявив Пустоваров.

Адвокат Пустоварова - депутат Запорізької міськради від "Опоблоку" Ігор Чумаченко у свою чергу заявив, що його підзахисний перебуває у Харкові з того періоду, коли дізнався про те, що ним цікавляться правоохоронці.

Свою позицію Пустоваров збирається відстоювати у суді.

Зазначимо, це - перша заява Пустоварова після того, як до нього завітали з обшуками. З'явилася вона після того, як у прокуратурі повідомили, що віце-мера-втікача оголошують у розшук.

Нагадаємо, для трьох підозрюваних: заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Марченка, його рідного брат-підприємця Марка Марченка та директора комунального підприємства "Мелітопольський парк ім. Горького" Олега Обрезанова - прокуратура підготувала клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі нанесених збитків. Їм інкримінують заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах.

Також нагадаємо, місце знаходження ще одного фігуранта гучної справи - заступника запорізького мера Анатолія Пустоварова станом на 21 грудня встановлювали правоохоронці, віце-мер втік від них в капцях через вікно. Станом на 22 грудня його збиралися оголошувати у розшук. Раніше повідомлялося, що 21 грудня у Запоріжжі обшукували чиновників в рамках досудового розслідування прокуратури Харківської області за ч.5 ст. 191 КК (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...