Запроданець Януковича розповів, як батько Тараса Чорновола не пускав сина до "Руху"

За словами журналіста, український державний діяч В'ячеслав Чорновіл, який загинув у 1999 році, забороняв пускати синів Андрія і Тараса в інформагентсво "Рух Прес".
Дмитро Понамарчук

Про це в авторській програмі Олесі Бацман на телеканалі "112 Україна" повідомив журналіст, прес-секретар Чорновола Дмитро Понамарчук, який був директором "Рух Прес", передають Патріоти України.

За словами Понамарчука, сина Тараса В'ячеслав Чорновіл не рекомендував йому "ніяк".

"Забороняв мені пускати його в "Рух Прес"... В'ячеслав Чорновіл запитав: "Що у вас учора робив Тарас?" Я кажу: "У гості заходив". Адже він був журналістом, навіть більше, він син. Він каже: "Нехай до вас більше не ходить". Я: "Та не можу я дати таке розпорядження". Хоча я був директором "Рух Прес". Як я міг дати таку вказівку? У мене там прохідний двір, у тому "Рух Прес", був. Повно людей. А мені все одно було. Іноді до 50 осіб збиралося у двох кімнатах", – розповів журналіст.

На запитання, чому В'ячеслав Чорновіл про це просив, Понамарчук відповів: "Не скажу".

Він зазначив, що ні Тарас, ні старший син В'ячеслава Чорновола Андрій про батька з ним не говорили.

За словами Пономарчука, В'ячеслав Чорновіл "дуже сильно" любив своїх синів.

"15 років вони його не бачили... Але завжди він питав різних людей: "А ти Тараса бачив? Як він?" І я чув це. І бачив, що він небайдужий до Андрія і Тараса. Хоча за його життя, я вам казав, був той випадок із Тарасом у "Рух Прес", – розповів він.

Журналіст зазначив, що сини теж любили політика.

"Судячи з листів, які Тарас писав на зону В'ячеславу Максимовичу, – так. Але знаєте, що В'ячеслав Максимович робив? Геніально! ...Тарас напише, батько повиправляє помилки червоним – і надсилає назад. ...Думаю, були і теплі слова. Сестра (В'ячеслава Чорновола) Валентина Чорновіл опублікувала без правок листи. У них тепло є", – підкреслив він.

Старший син В'ячеслава Чорновола, Андрій, народився 21 червня 1962 року, коли той був у шлюбі з першою дружиною, Іриною Брунець.

Тарас Чорновіл народився 1 червня 1964 року, коли його батько був одружений із Оленою Антонів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...