Заради iPhone та iPad: Хлопець продав нирку і став інвалідом (фото)

Хлопець отримав після продажу органу 10 відсотків від загальної суми.

У Китаї 25-річний чоловік став інвалідом і тепер прикутий до ліжка після того, як в 2011 році продав свою нирку на чорному ринку заради покупки модних гаджетів iPhone та iPad. У той час, будучи підлітком, Ван відчайдушно хотів довести однокласникам, що "у тредні", однак у батьків не було грошей, передають Патріоти України з посиланням на Daily Mail.

Щоб зібрати кошти, 17-річний учень середньої школи знайшов на китайській онлайн-платформі QQ трьох посередників, які пообіцяли допомогти йому здійснити свою мрію - але за рахунок однієї нирки.

Для завершення угоди в квітні 2011-го Ван відправився з рідного міста в східній провінції Аньхой - однієї з найбідніших провінцій Китаю - до південної провінції Хунань. Про свої плани хлопець нічого батькам не розповідав.

Після прибуття посередники представили підлітка двум хірургам, одному асистенту хірурга та одній медсестрі, які працювали в місцевих лікарнях та підробляли. Незабаром була проведена операція у несертифікованій клініці, наданої одним посередником для видалення правої нирки Вана.

Потім посередники незаконно продали пацієнту нирку, і одержувач заплатив за орган 150 тисяч юанів (близько 22 тисяч доларів), а також 10 тисяч доларів.

Вану заплатили 22 тисячі юанів (близько 3,2 тисячі доларів) - 10 відсотків від загального прибутку - в той час як посередники отримали більшу частину грошей.

Перш ніж повернутися до рідної провінції Аньхой, хлопець одразу ж купив iPhone 4 і iPad 2 (заплатив близько 3230 доларів).

Вже вдома, коли його мати побачила гаджети, він зізнався їй, що продав свою нирку. Жінка звернулася до поліції.

В той час історія Вана приголомшила людей, і користувачі Інтернету стали називати iPhone "машинами для нирок".

Через сім років він став інвалідом і тепер потребує постійного догляду.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...