Заради власної безпеки: Польща використає всі можливості за для вирішення проблеми з російською агресією на Донбасі, - Ващиковський

Влада Республіки Польща має намір скористатися своїм членством в Раді Безпеки ООН для пошуку можливостей нормалізації ситуації на Донбасі.

Вітольд Ващиковський

Як повідомляють Патріоти України з посиланням на «Укрінформ», відповідну точку зору в інтерв'ю журналістам озвучив глава польського зовнішньополітичного відомства Вітольд Ващиковський.

При цьому високопоставлений політик додав, що в перших числах минулого місяця під час засідання Генасамблеї ООН Польща була обрана членом Радбезу на 2018 - 2019 роки.

«З українською стороною ми б хотіли провести переговори щодо можливості використання нашого членства в Раді Безпеки для можливості знайти вихід із ситуації, що виникла в зв'язку з російською агресією на Донбасі», - сказав Вітольд Ващиковський.

Разом з тим, політик додав, що остаточне рішення буде приймати українська влада, яка, втім, «поки не виносила дане питання на обговорення». Польський політик підкреслив, що у Варшаві абсолютно чітко усвідомлюють, що якщо військовий конфлікт в Україні загостриться, від цього безпосередньо постраждає Польща.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...