Заради збільшення популяції: Молдова і Білорусь обміняються самицями зубрів

В Україні, через полювання та браконьєрство, наразі нараховується лише близько 200 цих благородних тварин.

Молдова зацікавлена в збільшенні чисельності популяції зубрів на своїй території. Про це заявив заступник директора агентства "Молдсилва" Міністерства сільського господарства, регіонального розвитку та навколишнього середовища Молдови Микола Мунтяну на зустрічі з керівництвом Міністерства лісового господарства Білорусі, повідомили в прес-службі Мінлісгоспу РБ, передають Патріоти України.

У 2006 році в Молдову були завезені зубри з Польщі. Вони пройшли всі необхідні етапи акліматизації і утримуються в заповіднику "Пэдуря домняскэ". З метою розведення популяції зубрів на території заповідника було обгороджено 32 га лісу. Утримання зубрів щорічно обходиться Молдові в $ 25-30 тис. В даний час там живуть лише сім особин зубра, і для зростання чисельності необхідно збільшення поголів'я самок.

На думку молдовських колег, найбільш вдало для цього можуть підійти саме білоруські особини. Досягнуто домовленості про обмін двох самців зубра із заповідника "Пэдуря Домняскэ" на двох самок з республіканського ландшафтного заказника "Налибокский". Орієнтовно обмін може відбутися в кінці 2019 - початку 2020 року.

Сьогодні в Білорусі налічується близько 1800 особин зубра. У країні створено 11 мікропопуляцій цього виду тварини, одна з яких - Налібокська.

Заповідник "Пэдуря Домняскэ" був створений в Молдові з метою збереження унікальних заплавних лісів, а також рідкісних і зникаючих видів тварин і рослин. Його загальна площа - 6032 га. Сьогодні в заповіднику мешкають 49 видів ссавців, серед яких зубри, дикі кабани, європейська косуля і ін. Багата фауна "Пэдуря Домняскэ" і пернатими: тут зафіксовано 159 видів птахів, з яких 107 видів постійно гніздяться на території парку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...