Заробітчанам на замітку: На яку роботу можна влаштуватися в Портулагії і що з того мати (відео)

Рибалки хоч і скаржаться на заробіток, та навіть для Європи, прибуток мають непоганий. Дохід складає 2-3 тис євро на місяць.

Робота рибалкою у Португалії досить популярна, - йдеться в сюжеті Фактів ICTV, передають Патріоти України.

Гірше стало із введенням Євросоюзом квот. З грудня по квітень вилов заборонений – риба в цей час росте. Дозволено виходити на чверть морської милі, де риби менше. Не задоволені рибалки й місцевою владою. Та нині питання не лише в заробітку, головне, щоб риба залишилась й через 10-20 років. Безконтрольний вилов призводить до її різкого зменшення.

10 років тому рибалки виходили на тих самих човнах, в те саме море. Косяки риби були більшими – вони більше заробляли. Зараз популяція риби знизилася, і квоти введені для відновлення рівноваги. Рибалки пристосовуються до нових умов, і в море готові йти будь-коли. У них все напоготові, аби погода налагодилась. Сальвадор із задоволенням показує свій склад: кілометри волосіні, маячки, поплавки, краболовки.

Робочий день рибалки починається о 2-3 ночі. Після ретельної перевірки снасті – вихід в море о 4 ранку. Раніше замість тракторів, які виштовхують човен в море і витягають, працювали воли. Човни були без моторів: в Атлантику виходили на веслах. Але, й без такої екзотики вихід у відкритий океан, хай вони його звуть морем, неймовірна пригода для новачка.

Вони працюють. Закидають сітку – оцінюють течію, підлаштовують швидкість човна під неї, чекають і – витягають. Зараз найбільше навантаження – на лебідку. Як будь-який рибалка, Сальвадор гордо розповідає про свою найбільшу здобич. Що для нас шок, для них будні. На берег повертаються о 10-11 ранку.

Там вже чекають жінки для сортування вилову. Далі товар йде на загальний аукціон – кожна рибинка на обліку. Після цього – на базари й ресторани.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...