"Заробимо мільйони": В Україні вже рахують прибутки від проведення фінального матчу Ліги Чемпіонів у Києві

Фінал Ліги чемпіонів УЄФА 2018 відбудеться в Києві на НСК "Олімпійський" 26 травня.

В аеропорту "Бориспіль" чекають близько 130 додаткових чартерних рейсів. В цілому, за попередніми підрахунками, до Києва прилетять близько 26 тисяч уболівальників, передають Патріоти України з посиланням на "КП в Украине".

За обслуговування одного пасажира "Бориспіль" бере 13 дол, тому додатковий прибуток "Борисполя" складе близько 676 тис. дол. Очікується, що через наплив уболівальників столичні таксисти піднімуть тарифи, як мінімум, вдвічі. Якщо кожен з уболівальників хоч раз скористається таксі за подвійним тарифом (200 грн.), То в кишенях таксистів і приватних перевізників опиняться, як мінімум, додатково 10 млн грн. Київські готелі вже підняли ціну за номер до 2-3 тис. дол., деякі готелі здають номери по 10 тис. дол. за ніч.

За прогнозами експертів, економні європейці не захочуть платити такі гроші. Більшість з них забажають полетіти відразу після матчу або провести ніч в одному з барів, святкуючи перемогу або запиваючи поразку своєї команди. Як кажуть експерти, нормальною ціною для європейців була б пропозиція готелів за ціною не більше 100 євро на людину. В цьому випадку, українські готелі могли б заробити за один день додатково близько 5 млн євро. Заробіток барів, ресторанів і сфери дозвілля буде обчислюватися сумою в 15-20 млн дол.

Як підрахували в Нацбанку, проведення фіналу ЛЧ призведе до зростання числа туристів в порівнянні з травнем 2017 року приблизно на 5%. "Приблизна кількість туристів, які приїдуть на фінал Ліги чемпіонів до Києва, складе 50-70 тис. чоловік. При цьому, за даними за другий квартал 2017 року, в середньому за місяць до України приїжджали 1,2 млн осіб", - пояснили в НБУ.

З огляду на розмір одноденних витрат туристів з Євросоюзу за аналогічний період 2017 року та зростання витрат в період проведення подібних заходів на прикладі Євро-2012, в НБУ оцінили середній розмір одноденних витрат туриста в поточному році на рівні 100-150 дол., а додаткові надходження на валютний ринок - 15-20 млн дол.

"З огляду на те, що оборот міжбанківського ринку в середньому за день в квітні склав понад 200 млн дол., обсяги цієї додаткової пропозиції валюти істотного впливу на валютний ринок не матимуть. Така сума додаткових надходжень складе лише 1-1,5% від загального експорту послуг і 0,3-0,4% від експорту товарів і послуг в травні", - зазначають в банку.

Підсумовуючи, в НБУ відзначили, що вплив проведення фіналу ЛЧ на інші макроекономічні показники - споживчу інфляцію і зростання реального ВВП України - також буде незначним, але в більш тривалій перспективі ця подія потенційно може сприяти збільшенню припливу туристів в нашу країну.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...