Зарплати в Україні: Чому українські жінки бідніші за чоловіків

Українські жінки отримують на 30% менше грошей за оплату праці, ніж чоловіки.

У багатьох сферах жінки працюють на рівні з чоловіками, але не отримують таких же пільг. Про це розповіла Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко, передають Патріоти України.

"Жінка-снайперка за документами може значитися як кухарка і хтось там іще. Взагалі-то розрив в оплаті за працю рівної цінності жінкам та чоловікам сьогодні становить до 30% не на користь жінок. І це також сфера, яка потребує втручання держави", - розповіла Левченко.

Вона зазначила, що українки зараз працюють на шахтах, але їм пишуть у трудових книжках інші посади. Тому вони не отримують належних шахтарям пільг і надбавок.

"Інтернатах для людей похилого віку, в інтернатах для дітей, в будинках малюка, у відділеннях, де знаходяться діти, які народилися з інвалідністю і від яких відмовилися, – працюють виключно жінки. І мені здається, складнішої роботи, ніж робота санітарки, няні, медичного працівника в соціальних закладах, лікарнях, хоспісах, де знаходяться ті, хто помирають від раку або інших хвороб, – немає. Але там працюють лише жінки і зарплата там – одна з найнижчих. Просто у нас не прийнято про це розповідати", - зазначила посадовиця.

За її словами, після скасування в кінці 2017 року заборони жінкам обіймати близько 450 професій, з'явилася перша жінка-водолаз.

Також Катерина Левченко зазначила, що тема розширення економічних можливостей жінок дуже важлива і для реформування національного сектору безпеки і оборони.

"У більш ніж 90 відсотків армій країн-членів НАТО немає обмежень для жінок – тобто, всі військові посади і професії в арміях країн-членів НАТО відкриті для жінок, підкреслила вона, нагадавши, що на початку вересня Верховна Рада Україна проголосувала законопроект № 6109, яким також прибираються такі обмеження", - додала вона.

Джерело: Укрінформ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...