Заступник міністра розповів, як в Україні вирішать нестачу парковок у великих містах

У Мінрегіоні озвучили, як створити додаткові паркомісця у великих містах і вирішити питання з постійною нестачею парковок.

У відомстві пропонують змінити державні будівельні норми щодо автостоянок і дозволити облаштовувати їх на дахах ТРЦ та інших громадських будівель. Про це у своєму Facebook написав заступник глави Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе. передають Патріоти України.

Як змінами ДБН пропонують вирішити проблему з нестачею паркомісць? Досвід розвинених країн показує, що вирішити питання браку місць для паркування можна, будуючи багатоповерхові та підземні паркінги. У багатьох країнах проектують автоматизовані та перехоплюючі стоянки.

В Україні виходом з цієї ситуації можуть стати паркінги на експлуатованих дахах громадських будинків. Йдеться про покрівлі, які пристосовані для господарчого використання.

При проектуванні торгових центрів чи інших громадських закладів для таких парковок обов'язково мають бути враховані додаткові навантаження від автомобілів.

Ці зміни до ДБН уже затверджені і вступлять в дію орієнтовно через 3 місяці після офіційного опублікування.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...