Заступниця Клімкіна наполягає на розірванні дипвідносин з Росією

Заступник міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Олена Зеркаль вважає за необхідне розірвати Договір про дружбу між Росією і Україною через грубе порушення Москвою його основних положень.

Олена Зеркаль

про це Зеркаль заявила в ефірі "Радіо НВ", передають Патріоти України.

Зеркаль зазначила, що "останнім "грубим" порушенням було проведення виборів президента РФ в окупованому Криму".

Також вона вважає, що в нових реаліях відносин з Росією Україна повинна прийти до висновку подібного договору нового формату для вирішення суперечок між країнами.

Відзначимо, що Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Росією і Україною було укладено в 1997 році. Це основоположний документ українсько-російських відносин, який передбачає стратегічне партнерство "на основі принципів взаємної поваги, суверенної рівності, територіальної цілісності, непорушності кордонів, мирного врегулювання суперечок, незастосування сили або загрози силою, включаючи економічні та інші способи тиску".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...