Затягнути пояси ще тугіше: Українців попередили про різке подорожчання комуналки й бензину в Україні

За словами експерта, ціни на газ і теплову енергію підвищаться через вимоги програми МВФ.

заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб

У 2018 року тарифи на комунальні послуги в Україні знову виростуть, як і ціни на бензин, - розповів в інтерв'ю газеті "Сегодня" заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб, передають Патріоти України.

"Останні сигнали говорять про те, що ціни на газ і теплову енергію в цьому році все-таки будуть підвищені. Ми це прогнозуємо, оскільки така умова програми МВФ. Поки ми очікуємо, що вони підвищаться на стільки, на скільки їх повинні були підняти торік, але не підняли. Йшлося про 15-20%. Хоча цифра може і змінитися", - підкреслив він.

При цьому Сологуб підкреслив, що в 2018 році зростання цін на бензин теж продовжиться. "В минулому році паливо дорожчало особливо активно в другій половині року. Це було пов'язано і з підвищенням світових цін, і з тим, що у нас у вартість пального відразу закладається курс долара. Причому, що цікаво, мої колеги, які робили аналіз по паливу , звернули увагу, що, коли зростає світова ціна на нафту або долар до гривні, це практично моментально відбивається на внутрішніх цінах на бензин. Плюс ринок палива тісно пов'язаний з іншими ринками. В першу чергу з тими, де є транспортна складова. що відбивається на цінах на інші товари", - пояснив заступник голови НБУ.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...