"Збереження культурної спадщини - збереження нації": Кияни знесли ворота та зайняли будівельний майданчик на Поштовій площі (фото)

У Києві учасники акції протесту демонтували ворота та зайняли будівельний майданчик на Поштовій площі, вимагаючи у Київської міської ради ухвалити рішення про створення музею.

Про це повідомив голова Всеукраїнської громадської організації «Коаліція учасників Помаранчевої революції» Сергій Мельниченко у Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, кияни під час «акції прямої дії» взяли під «громадський контроль» територію Поштової площі з археологічними знахідками.

«Вимога до органів державної влади полягає в тому, що об’єкти рівня знахідок на Поштовій повинні оберігатися державою, мати державне фінансування, це національне надбання всього українського народу і не може вирішуватися ніяким інвестором», — написав він.

Нагадаємо, під час реконструкції Поштової площі у столиці під час археологічних робіт були відкриті унікальні знахідки княжої доби і залишки прибережного міського кварталу середньовічного Києва.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...