Зброя перемоги: Найкращий вітчизняний БТР для української армії (фото, відео)

Фахівці держпідприємства «Харківське конструкторське бюро машинобудування імені Морозова» завершили повний цикл заводських випробувань нової бронемашини БТР-4МВ1.

Нова машина, як повідомили в прес-службі державного концерну «Укроборонпром», увібрала в себе не тільки досвід використання українськими військовими в зоні АТО її попередниці – БТР-4, але також передові напрацювання і стандарти бронетехніки НАТО, передають Патріоти України.

Завдяки цьому вдалося досягти принципово нових бойових якостей БТР-4МВ1. У цьому переконалися фахівці підприємства, які подолали на новій бойовій машині сотні кілометрів по дорогах і бездоріжжю, а також успішно провівши тести з форсування водних перешкод уплав і вбрід. Успіхом увінчалася і серія вогневих випробувань зі знищення умовних цілей зі штатного озброєння в різних погодних умовах.

«Однією з головних особливостей БТР-4МВ1 стало використання модульного підходу в побудові бронезахисту машини і рознесення шарів броні. Це дозволило значно підвищити як захист екіпажу, так і самої бронемашини. Також новий БТР-4МВ1 отримав принципово нову фронтальну частину, яка була створена з урахуванням останніх тенденцій бронемашин НАТО, що дозволило створити більш ефективний ухил і посилений захист.Завдяки цьому удалося досягти більшої вірогідності рикошетів ворожих снарядів. Таким чином, новинка харків’ян за своїм бронювання значно перевищує будь-якої із зразків БТР або БМП, які зараз знаходяться на озброєнні українських захисників», – відзначили в «Укроборонпромі».

Завдяки модульному підходу в бронюванні і наявності у новій бронемашини багатоцільових відсіків, що дозволяють встановлювати додаткові баки, поплавці або додаткову броню, з’явилася можливість за короткий час переобладнати БТР-4МВ1 для будь-яких завдань. Як запевнили в концерні, новинку можна обладнати як для використання в якості дозорно-розвідувальної машини, так і машини-амфібії для морської піхоти. При цьому екіпаж і десант, що знаходиться всередині бронемашини, отримали нові крісла, що захищають від наслідків вибухів мін і фугасів, а також нову систему кондиціонування повітря і опалення.

Завдяки кардинальній перебудові фронтальної частини нового БТР-4МВ1, місце водія забезпечено п’ятьма триплексами, що дають можливість панорамного огляду під час водіння машини в бойових умовах. Крім цього бронемашина оснащена додатковою цифровою системою огляду на 360 градусів, для чого по її периметру розміщені камери огляду, що працюють як вдень, так і вночі. Таке рішення дозволяє водієві бачити всю ситуацію як на маршруті, так і навколо машини», – додали в прес-службі.

Не забули розробники і про поліпшення військової потужності нової бронемашини. На ній встановлено бойовий модуль «БМ-7 Парус», в який входить: 30-міліметрова автоматична гармата, 30-міліметровий автоматичний гранатомет, 7,62-міліметровий кулемет і високоточний протитанковий комплекс «Бар’єр». Крім цього машина отримала новий оптико-електронний приціл з потужним тепловізором, який поєднаний з високоточною цифровою системою ведення вогню.

«Головною особливістю нового прицілу, який створений фахівцями держпідприємства “Ізюмський приладобудівний завод”, став високочутливий тепловізор, здатний виявляти цілі на відстані близько 5 кілометрів. Також приціл має лазерний далекомір. Завдяки цьому екіпаж БТР-4МВ1 здатний знищувати противника на максимальній дальності дії озброєння вдень і вночі, а також в складних погодних умовах», – кажуть в «Укроборонпромі».

Незважаючи на те, що маса нового БТРа, в порівнянні з його попередником БТР-4 збільшилася на дві-три тонни, всі ходові якості колісної формули 8х8 залишилися незмінними: максимальна швидкість БТР-4МВ1 становить 110 кілометрів на годину, а форсування водних перешкод вплав – до 10 кілометрів на годину.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...