"Зброя та безпека 2018": Світові продемонстрували нову військову розробку українських інженерів (фото)

Державний концерн "Укроборонпром" представив новий високомобільний радіолокаційний комплекс розвідки вогневих позицій 1Л221Е розробки і виробництва НПК "Іскра".

Контрбатарейна радіолокаційна станція 1Л220УК

Комплекс був представлений в рамках Міжнародної спеціалізованої виставки засобів захисту, озброєння, військової та спеціальної техніки, технологій та товарів подвійного використання "Зброя та безпека 2018", передають Патріоти України.

На відміну від раніше представленої на військовому параді до Дня Незалежності України комплексу 1Л220УК високомобільний радіолокаційний комплекс розвідки вогневих позицій 1Л221Е розробляється зі встановлення безпосередньо на шасі автомобіля колісною формулою 8×8, а не у причіпному варіанті. Це дозволяє скоротити час розгортання та згортання машини до 5 хвилин, що підвищує її мобільність та живучість.

Ймовірне шасі майбутнього комплексу – КрАЗ-7634НЕ, одне з таких було помічено під час візиту радника Президента України та Міністра оборони – Юрія Бірюкова:

Шасі спеціальне КрАЗ-7634НЕ призначено для монтажу різного обладнання військового призначення, та використовується по всім видам доріг та бездоріжжю.

Короткі технічні характеристики шасі:

Колісна формула: 8х8

Повна маса автомобіля: 32000 кілограм

Вантажопідйомність: 18800 кілограм

Двигун: дизельний з турбонаддувом

Потужність: 400…420 к.с.

Максимальна швидкість: 100 км/год

Максимальний підйом, що долається: 25 %

Радіус повороту: 14 метрів

Загальне призначення контрбатарейних РЛС – ведення артилерійської розвідки та коригування вогню артилерії. Вони виявляють артилерійські снаряди, випущені однією або кількома гарматами, гаубицею, мінометом, або ракетною установкою, та за їх траєкторією обчислює місце знаходження зброї.

Візуалізація високомобільного комплексу 1Л221Е в буклеті Укроборонпром

Шасі КрАЗ-7634НЕ колісною формулою 8×8 під час візиту Юрія Бірюкова

Вигляд шасі КрАЗ 7634НЕ

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...