Збираємось на пікнік: Експерти розповіли, як вибрати м'ясо

Перш за все, звертати увагу потрібно на колір і запах продукту.

Через здорожчання м'яса святкування першотравневого пікніка обійдеться на третину дорожче. Про це розповіли в "Сніданку з "1+1", передають Патріоти України.

Як стверджують покупці, ціни на ринку підвищилися приблизно на 10-30%. Зокрема, якщо торік кілограм вирізки коштував 110 гривень, то цьогоріч - 130 гривень. За кілограм свинячого ошийка доведеться заплатити на 10 гривень дорожче торічних цін - 110 гривень. Ціни підвищилися не тільки на свинину та яловичину, а й на традиційно дешевшу курятину - на 15-20%.
Серед причин не тільки святковий ажіотаж, а й багато інших факторів. Як кажуть експерти, ціни на медикаменти, корми, зменшення поголів’я великої рогатої худоби і збільшення її експорту за кордон - все це призводить до здорожчання ціни на м'ясо.
Винахідливі покупці радять купувати м'ясо заздалегіть, поки на нього ще не зріс попит. Якщо на вихідні перед святами кілограм м'яса може коштувати 160 гривень, то зараз його можна купити за 120 гривень.
Експерти радять звертати увагу на зовнішній вигляд м'яса та його запах. Свіжість продукції можна оцінити простим дотиком: м'ясо має бути пружним та одразу вирівнюватися, також воно має бути без неприємного запаху. Якщо ж воно змінило колір від дотику і виглядає матовим - то краще утриматися від покупки. Якісне куряче м'ясо має бути без пір'я та крові.

У магазинах потрібно звертати увагу на термін зберігання товару. Якщо м'ясо липке, або занадто вологе - це свідчить про те, що воно вже "третьосортне".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...