Збираймося, браття: Скільки парафій Московського патріархату перейшли до Православної церкви в Україні (оновлена статистика)

До новоствореної Православної церкви України перейшли вже понад чотири сотні парафій колишньої Української православної церкви Московського патріархату.

Про це йдеться в офіційних даних ПЦУ, передають Патріоти України.

До новоствореної Православної церкви вже перейшли 2 кафедральні собори – Спасо-Преображенський собор у Вінниці та Миколаєво-Успенський собор у Коломиї.

Також до складу ПЦУ увійшли 412 парафіяльних храмів. Найбільше з них перейшли до Помісної церкви у Волинській області, де про вихід з Московського патріархату оголосило вже 90 парафій

У Вінницькій області таких храмів 70, у Хмельницькій – 46, на Житомирщині – 41, на Рівненщині – 35, на Тернопільщині - 21, на Львівщині – 19, на Черкащині – 17, а на Чернівеччині – 14.

До новоствореної церкви вже приєдналися 11 парафій у Київській області, 10 у Чернігівській, 7 у Закарпатській, та по 6 у Харківській та Одеській.

Окрім того, УПЦ МП покинули 4 громади на Полтавщині, по 3 на Дніпропетровщині та Івано-Франківщині, а 2 у Києві.

До ПЦУ перейшли також по одній громаді у Запорізькій, Миколаївській, Сумській та Кіровоградській областях.

Окрім того, до Православної церкви України перейшла каплиця на станції "Академік Вернадський" в Антарктиді.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...