"Збивати нахр*н": Пентагон розлючений провокаціями "соколів Путіна" проти своїх ВПС

Офіційні коментарі дипломатично стримані, але американські аси, котрі справедливо вважають себе найкращими у світі, дуже роздратовані нахабними діями росіян та й ще на їхніх допотопних "коритах".

Міністерство оборони США звинувачує Росію у свідомому порушенні домовленості про попередження зіткнень американських і російських літаків в повітряному просторі Сирії. "Росія відмовляється налагоджувати справжню взаємодію по Сирії. Деякі з півдюжини інцидентів, що мали місце в сирійському повітряному просторі, не були нормальними сумлінними помилками. Ми намагаємося врегулювати проблему на найвищому рівні", - заявила в четвер CNN прес-секретар Пентагону Дана Уайт, передають Патріоти України.

Минулого тижня два американські винищувачі F-22 перехопили на східному березі Євфрату два російських штурмовика Су-25 і випустили в їх сторону сигнальні ракети. Москва стверджує, що інцидент стався на захід від Євфрату. Однак не пізніше як у суботу російський літак атакував мета на схід від річки, не попередивши про це США або їх союзників, повідомив CNN представник військового відомства. Американська сторона висловлює тривогу в зв'язку з тим, що в результаті подібних дейсвтія російський літак може бути збитий.

По ділянці русла протяжністю 70 кілометрів проходить узгоджена в минулому місяці лінія роз'єднання борються в Сирії сил коаліцій, очолюваних США і Росією. Дональд Трамп і Володимир Путін підтвердили намір своїх країн тримати відкритими канали зв'язку і уникати зіткнень, як між собою, так і між своїми союзниками по боротьбі з ІГ.

"Причини цих подій точно не відомі, чи спричинені вони помилками пілотів, надмірними пустощами або це свідоме прагнення створити небезпечну ситуацію, але ми обов'язково в усьому розберемося", - обіцяв днями міністр оборони США Джон Меттіс.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...