"Здай Дональда та гуляй собі на волі!": Слідчі у справі махінацій Манафорта схиляють політтехнолога до співпраці у справі про зв'язки Трампа з Кремлем

Команда спеціального радника Роберта Мюллера вивчає фінансові та ріелторські записи Манафорта в Нью-Йорку, а також його участь в українській політиці, повідомили джерела.

Пол Манафорт (фото - ЕРА)

Про це Reuters повідомили два джерела, ознайомлених з роботою слідства, передають Патріоти України.

У період з 2006 до 2013 року Manafort купив три об'єкти нерухомості в Нью-Йорку, в тому числі один у вежі Трампа на Манхеттені. Він заплатив за них в повному обсязі, а потім взяв на них іпотечні кредити. Колишній старший співробітник правоохоронних органів США повідомив журналістам, що така тактика часто використовується як засіб приховати походження незаконно отриманих коштів. Reuters однак не має доказів того, що Манафорт зробив це.

Джерела також не сказали, чи дійсно Мюллер розкрив будь-які докази, щоб звинувачувати Манафорта у відмиванні грошей, але вони сказали, що це критично важливо для розслідування можливих зв'язків кампанії Трампа з Росією. "Якщо команда Мюллера може загрожувати кримінальними звинуваченнями проти Манафорта, вони можуть використовувати це як важіль, щоб переконати його співпрацювати", - сказало одне з джерел.

Прес-секретар Манафорта Джейсон Малоні заявив: "Пол Манафорт не співпрацює зі слідством. І знову немає істини в дезінформації, розповсюджуваної анонімними джерелами і шахраями".

Манафорт розглядається як ключова фігура в розслідуванні через його провідну роль в кампанії і його участі в червневому зібранні в 2016 році, в якому взяли участь син президента Дональд Трамп-молодший, радник зі зв'язків з громадськістю Джаред Кушнер та російський юрист Наталія Весельницька. Зустріч була скликана після того, як Весельницька запропонувала компрометуючу інформацію про кандидата в президенти від Демократичної партії Хілларі Клінтон.

Команда Мюллера попросила Білий дім в п'ятницю зберегти всі свої повідомлення про цю зустріч. Мюллер розглядає контакти між російськими офіційними особами і соратниками Трампа під час і після президентських виборів 8 листопада в рамках більш широкого розслідування того, чи намагалася Росія вплинути на вибори на користь Трампа.

Манафорт став керівником кампанії Трампа в червні 2016 року, але був змушений піти у відставку двома місяцями пізніше на тлі повідомлень про його ділові відносини з колишнім українським диктатором Віктором Януковичем.

Раніше The New York Times повідомила, що згідно з фінансовими звітами Кіпрського банку, де у екс-глави передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пола Манфорта були відкриті рахунки, він мав фінансові зобов'язання перед російським олігархом Олегом Дерипаскою і колишнім депутатом Партії Регіонів Іваном Фурсіним на суму $ 17 млн.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...