Здорове харчування: Три міфи про українську картоплю, які варто забути

Здорове харчування по мірі того, як набирає популярність, обростає ще й численними міфами та табу, які часто не відповідають реальності.

Фахівці спростовують основні міфи про один з найпопулярніших в Україні продуктів - картоплю, передають Патріоти України.

Міф 1: картопля калорійна і шкідлива для фігури

Картопля, так само як макарони та рис, містить складні вуглеводи, які корисні для організму. До того ж, картопля мстить у собі ще й вітамін С. Калорійність картоплі залежить від способу приготування страви. Звісно, смажена картопля з салом чи соусом – не принесе користі фігурі. Але якщо її відварити, то в 100 грамах страви буде лише 76 калорій. Для прикладу, в 100 грамах вареного рису – 116 калорій.

Міф 2: не можна їсти картоплю з м'ясом

Існує твердження, що не можна вживати разом продукти, які містять вуглеводи та білки. Це пояснюється тим, що травна система може просто не впоратись із навантаженням. Насправді ключ збалансованого харчування в розмаїтті: білки насичують, вуглеводи дають енергію, жири забезпечують здоров'я клітин і засвоюваність вітамінів.

Головне полягає в способах приготування. Від смаженої картоплі та засмаженого шматка м'яса вам дійсно може бути зле, але це пов'язано зовсім не із поєднанням продуктів.

Міф 3: не можна їсти картоплю щодня

Картопля входить в число основних продуктів багатьох світових кухонь через свою поживну цінність. Цей продукт – важливе джерело вітамінів, мінералів і клітковини, який можна вживати щодня. Але тут вже питання смакових якостей – вам навряд чи захочеться щодня їсти схожі між собою страви.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...