Фахівці спростовують основні міфи про один з найпопулярніших в Україні продуктів - картоплю, передають Патріоти України.
Міф 1: картопля калорійна і шкідлива для фігури
Картопля, так само як макарони та рис, містить складні вуглеводи, які корисні для організму. До того ж, картопля мстить у собі ще й вітамін С. Калорійність картоплі залежить від способу приготування страви. Звісно, смажена картопля з салом чи соусом – не принесе користі фігурі. Але якщо її відварити, то в 100 грамах страви буде лише 76 калорій. Для прикладу, в 100 грамах вареного рису – 116 калорій.
Міф 2: не можна їсти картоплю з м'ясом
Існує твердження, що не можна вживати разом продукти, які містять вуглеводи та білки. Це пояснюється тим, що травна система може просто не впоратись із навантаженням. Насправді ключ збалансованого харчування в розмаїтті: білки насичують, вуглеводи дають енергію, жири забезпечують здоров'я клітин і засвоюваність вітамінів.
Головне полягає в способах приготування. Від смаженої картоплі та засмаженого шматка м'яса вам дійсно може бути зле, але це пов'язано зовсім не із поєднанням продуктів.
Міф 3: не можна їсти картоплю щодня
Картопля входить в число основних продуктів багатьох світових кухонь через свою поживну цінність. Цей продукт – важливе джерело вітамінів, мінералів і клітковини, який можна вживати щодня. Але тут вже питання смакових якостей – вам навряд чи захочеться щодня їсти схожі між собою страви.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...