"Здоровий глузд відпочиває": На що ведуться українці в магазинах (відео)

Роблячи покупки, люди керуються емоціями, які заважають зробити раціональний вибір.

"Торгівля рухається завдяки бажанню отримати хороші емоції при купівлі товару, який здоровий глузд ніколи б не дав дозвіл придбати", - йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Річард Талер, що отримав Нобелівську премію в галузі економіки, довів, що світовими ринками керують не чіткий розрахунок і науково доведена доцільність, а прості людські емоції.

Відзначається, що люди ведуться на різні акції і готові купити навіть те, що насправді для них є абсолютно непотрібним.

"Це дає можливість великим банкам нав'язувати людям "золоті карти", які не дають ніяких реальних бонусів", - розповів економіст Володимир Вахітов.

Як розповіли продавці-консультанти, абсолютна більшість клієнтів при виборі товарів насправді самі не знають, чого хочуть. Люди прагнуть купити не дійсно потрібну їм річ, а те, що підвищить їх соціальних статус і зробить розумнішими за інших.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...