Здивувала одеситів чебуреками: Переселенка розповіла, як побудувала бізнес "з нуля"

Переселенка з Авдіївки Наталя Панфілова здивувала одеситів тим, що без копійки грошей за пару місяців змогла відкрити бізнес.

Наталія Панфілова

Чебуреками власного приготування вона викликала справжній фурор. Вони настільки полюбилися жителям Одеси, що люди тепер стають в чергу, і підприємцю довелося задуматися про розширення.

"Я вже фізично не справляюся. Продажі зросли. Про 100 чебуреків у день вже і забула. Зараз треба готувати 200 щодня", - поділилася підприємець в інтерв'ю ІА "Джерело", передають Патріоти України.

А реалізувати ідею Наталії без стартового капіталу допомогли бізнес-курси для переселенців, які організував Impact Hub Odessa під патронатом міжнародного фонду "Відродження". На курсах навчають біженців із Донбасу, як відкрити свій бізнес. За підтримки місцевих підприємців, переселенці змогли реалізувати серію успішних бізнес-проектів.

Завдяки проекту, Наталя не тільки перемогла в конкурсі бізнес-ідей, а й отримала сприяння місцевих інвесторів у пошуку площі для відкриття її чебуречної й облаштування інфраструктури.

"Коли я прийшла на конкурс, то сторопіла до незмоги. Подивилася проекти, які подали інші - щось сучасне, передове, складне. А тут я зі своєю чебуречною. Мені здавалося, що на таке інвестори ніколи не дадуть грошей. Але на захист проекту я інвесторам розповідала, що готова годувати голодних, що у мене є мрія купити власний будинок. Говорила, які у мене смачні виходять чебуречки з грибами і помідорами", - розповіла Наталя.

Наталя зачепила інвесторів своєю щирістю. Один із них підійшов до неї під час конкурсу і сказав - навіть, якщо вона і не переможе, він сам дасть їй гроші, так би мовити, поза конкурсом. Але вона все ж увійшла в кількість кращих і на отриманий грант у 30 тис. грн відкрила міні-чебуречну на одеському "Новому ринку".

"Коли мені сказали, що я володар гранту, я тут же кинулася шукати місце. Але оренда квадратного метра площі від 4 до 6 тис. грн у місяць була для мене непосильна. Я розуміла, що мені доведеться смажити чебуреки цілодобово", - нарікала Наталя.

Але і тут у дію вступив соціальний нетворкінг. Один із підприємців допоміг Наталі фінансово.

"Коли я вже отримала грантові гроші, він мені допоміг із місцем, домовився з директором ринку, щоб мені виділили точку. І два місяці, поки я тільки починала, я взагалі не платила орендну плату. Він мені допоміг грошима, щоб ми провели воду і світло", - ділиться жінка.

Розповідаючи про рецептуру своїх чебуреків, Наталія відзначила і кілька незвичайних рецептів. Швидше за все, такою своєю родзинкою, як наприклад, чебуреки з вишнями або гарбузом, вона і приваблює клієнтів. Примітно, що багато з нестандартних рецептів придумують самі клієнти.

"У мене прекрасні рецепти начинок, які дуже подобаються покупцям. Це бринза з помідором, сир із грибами - як жульєн. Ще я на прохання клієнтів роблю овочеві чебуреки з гарбузом. З вишнями свіжими замовляють. Що цікаво - люди самі підходять і просять якісь начинки або пропонують щось нове. Можна тільки прислухатися, і такі новинки потім знаходять також свого покупця", - ділиться секретом кухар.

Сьогодні вже Наталя думає про розширення бізнесу і тому ще раз звернулася в Impact Hub Odessa. Планує взяти участь у черговому конкурсі і виграти грант на придбання професійної техніки.

За словами відомого мецената і бізнесмена Єгора Гребеннікова, який є автором і творцем соціального хаба Impact Hub Odessa, кооперація підприємців, які відбулися, з новачками перемагає роз'єднаність і робить українців сильнішими як єдину націю.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...