Земельні війни: На Дніпропетровщині в битві за урожай зійшлися ветерани АТО і поліцейський спецназ

Збір врожаю все частіше супроводжується справжніми боями за участю загонів колишніх АТОвців.

У селі Святовасилівка Дніпропетровської області йде протистояння між селянами, АТОвцями і спецназом поліції. Про це пише на своїй сторінці в Facebook група "Самооборона підприємців", передають Патріоти України.

У повідомленні сказано, що селяни запросили "Внутрішній Корпус Батальйону "Донбас" для захисту своєї землі і допомоги в обороні проти "рейдерів".

Раніше повідомлялося, що збір врожаю все частіше супроводжується справжніми боями за участю загонів колишніх АТОшніков.

"Як тільки ветерани АТО під'їхали до села Святовасилівка, приїхав спецназ поліції і безпідставно і незаконно намагався застосувати фізичне насильство. "Внутрішній Корпус Батальйону "Донбас" швидко запобіг дестабілізації ситуації. Маючи досвід, хлопці вишикувалися зі щитами, а спецназівці відступили", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що зараз в Святовасилівці йде протистояння між рейдерами і селянами. "Фермерські господарства кількох сіл вже два роки страждають від місцевих бандитів. Всі суди виносили рішення на користь селян, однак, тиск і погрози самовільно забрати землю тривають. Зараз громади кількох сіл збираються в Святовасільевке для вирішення цієї ситуації. Очікуються провокації", - наголошується в повідомленні.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...