Земля, яку забирає море: Українське місто стрімко йде під воду (відео)

В Чорноморську на Одещині комунальники терміново забивають палиці вздовж моря і зводять підпірну стіну, адже щодоби у воду сповзає по 9 сантиметрів ґрунту.

За останні кілька років у проваллі вже зникла одна вулиця з усіма елітними будовами. Нині розлом підібрався до звичайних хат, передають Патріоти України.

Понад тридцять гектарів землі — нестабільна територія міста Чорноморська. У порожнину сповзло півкілометра берегової лінії.

У Чорноморську терміново зводять підпірну стіну через постійний зсув ґрунту. Прірва поглинула цілу вулицю. Від 17 елітних будинків лишилося тільки каміння.

Таке враження ніби особняки розстрілювали з гармат. Про колишню розкіш нагадують лише залишки саду на поверхні. Компенсацію за втрачене житло ніхто не отримав, адже споруджували його незаконно.

Саме хаотична забудова і запустила зсувні процеси, запевняє міська влада. І констатує, самі з бідою не впораються. «Місто не в змозі сьогодні, у нас загальний бюджет 700 мільйонів, ми ж не можемо 155 мільйонів з них витратити на берегоукріплення, це неможливо», - каже заступник міського голови Чорноморська Юрій Крук.

Інженери пояснюють, що схил як стіна із блоків. Якщо один випадає, інші тягнуться за ним. Тож треба терміново укріплювати всю територію. А виділених містом 40 мільйонів гривень вистачає лише на частину підпірної стіни.

Люди непокояться, адже це вперше зсув стався восени. Раніше обвали фіксували лише навесні, після танення снігу. Тож люди непокояться, що цю зиму їхні будинки можуть і не пережити.

Фахівці підтверджують, якщо раніше прірва з’їдала метр землі за рік, тепер поглинає таку ж кількість за одинадцять днів.

Тож треба не лише будувати підпірну стінку, а й терміново осушувати підводну частину схилу. Інакше провалля добереться і до багатоповерхівок.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...