Землю накриють потужні магнітні бурі: Названо дати

Про явище попередило Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США.

Територію України накриють магнітні бурі 18, 22 і 26 березня, - повідомляють Патріоти України з посиланням на Сегодня.

Про явище попередило Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США. За даними відомства, спалахи на сонці призведуть до значного викиду в космос сонячної плазми, що спричинить збурення земної магнітосфери. "З 14 по 17 березня у нас "для розминки" очікуються невеликі хвилювання магнітосфери, а потім і зовсім підуть три магнітні бурі поспіль. До України вони доберуться 18, 22 і 26 березня", - йдеться в статті.
Всім трьом поки присвоєно клас G1 - найнижчий за п'ятибальною шкалою інтенсивності магнітних бур. При такій інтенсивності можуть бути зафіксовані невеликі збої в роботі енергетичних систем і змінюватися пташині маршрути, але велику небезпеку клас G1 не несе.
Але якщо техніці і електроніці прийдешні бурі не загрожують, то метеозалежні люди активність сонця можуть відчути в повній мірі. За словами київського терапевта Тамари Глинник, найгірше доведеться гіпотонікам і гіпертонікам. "Від коливань магнітного поля страждають найчастіше ті, у кого проблеми з серцево-судинною системою, - розповіла лікар. - Напередодні бурь і під час них приходять зі скаргами на різкі скачки тиску, серцеву аритмію та здавлюючий головний біль".
Глинник зазначає, що показники магнітного поля в Україні різняться: "Сильніше поле на північному сході країни, а на заході і півдні - слабше. Можна припустити, що в Херсоні та Івано-Франківську магнітні бурі будуть не такими чутливими для українців, як, наприклад, в Чернігові".

За словами лікаря, захиститися від магнітного шторму не можна, але полегшити стан можливо. Головне - зменшити навантаження на серцево-судинну систему. "Гіпертонікам можна приймати ліки від підвищення тиску або ж пити настоянки пустирника, валеріани або м'яти. Гіпотонікам потрібні інші трави - женьшень, лимонник", - сказала Глинник.

За її словами, поліпшити самопочуття в ці дні допоможе контрастний душ, помірні фізнавантаження, лазня і дотримання режиму сну. Крім того, краще уникати стресів, відмовитися від жирної і важкої їжі, а також - алкоголю і куріння.
У той же час на погоду сонячна активність в цей раз не вплине. "Зафіксовані спалахи досить слабкі. Такі не вплинуть на температуру повітря і опади", - розповів народний синоптик Леонід Горбань.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...