Жадоба та варварство: У Замбії влада планує вбити 2 тис. бегемотів

Чиновники стверджують, що бегемотів розплодилося дуже багато, а на їх переселення немає коштів.

У Замбії планують в найближчі 5 років вбити 2 тисячі бегемотів нібито через надмірну чисельності популяції, передають Патріоти України.

За словами міністра туризму Замбії Чарльза Банди, зараз в національному парку Південна Луангва популяція бегемотів перевищує 13 тисяч, тоді як цей район оптимальний лише для 5 тисяч особин.
Міністр стверджує, що рівень води в річці Луангва, де мешкають більшість бегемотів, є недостатнім для їх нинішньої популяції, а переміщати тварин в інший район країни занадто дорого.
Банда переконує, що, якщо скоротити чисельність популяції бегемотів, під загрозою може опинитися екосистема району.
Агентство нагадує, що в 2016 році британська організація з захисту тварин Born Free очолила кампанію проти відстрілу бегемотів в Замбії, назвавши її трофейним полюванням.
Сьогодні організація заявила, що Замбія не надала обґрунтованих наукових доказів, що вказують на надмірну популяцію бегемотів в Луангва.
У Born Free відзначають, що, згідно з науковими даними, вибірковий відстріл стимулює розмноження і в кінцевому підсумку призводить до збільшення популяції, "ризикуючи створити порочне коло смерті і знищення".
Джерело: Reuters
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...