Жах і деградація українського кіно: Слідчі виявили злочинну схему розкрадання бюджету в Держкіно (відео)

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження щодо розтрат державних коштів на фінансування фільмів, яке проводилося нібито з відома керівника Держкіно Пилипа Іллєнка, ставленика партії "Свобода".
Пилип ІллєнкоУ пресі з'явилося хронологічне, послідовне зображення подій, схем і прізвища фігурантів розслідування, йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

А розслідувати є що - тільки в минулому році в бюджеті України на виробництво фільмів було закладено 600 мільйонів гривень, а на наступний рік планують понад мільярд. Іллєнко прийшов на зустріч з журналістами разом із заступником Сергієм Неретіним та почав робити вигляд, що не розуміє питань по кримінальному провадженню: «Яке провадження? Хто проводить? З приводу чого?".

Кримінальне провадження з'явилося ще влітку - слідчі прокурори встановили, що державні гроші, виділені на український кінематограф, переводилися в готівку через фіктивні фірми. Тоді ж Голосіївський суд столиці дав слідству доступ до банківських рахунків декількох кіновиробників - підозри правоохоронців про фіктивні підприємства і сплати неіснуючих послуг підтвердилися.

Прокурори скаржилися, що слідство ускладнене особливостями оподаткування кіновиробництва та специфікою роботи кіношників. Але до журналістів нарешті потрапили матеріали розслідування, в яких слідчі прокуратури Києва ретельно описують схеми і називають прізвища. Розслідування встановило, що компанії, підконтрольні продюсеру Володимиру Філіпову - другу Пилипа Іллєнка, переводили гроші у готівку через фіктивні фірми, а допомагали їм у цьому податківці.

Про корупційні таланти чиновників говорять також авторитетні режисери та продюсери. Схема розкрадання коштів працює вже кілька років - її називають жахом і деградацією українського кіно.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...