"Жеріть самі ваші скрепи": Російські кулінарні книги із пропагандою не пустили в Україну

5 російських книг не пустили в Україну через розміщену в них пропаганду "русского мира". Таке рішення прийняв Держкомтелерадіо.

"Ми посилюємо контроль за ввезенням в Україну поліграфічної продукції з РФ, щоб під виглядом "енциклопедій" і кулінарних книг в Україну не потрапляла пропагандистська література держави-агресора," - зазначив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, передають Патріоти України.

Не дозволили ввезення 2 книг російського видавництва "АСТ". Зокрема, у виданні "Большая энциклопедия ножей мира" Дмитра Силлова оспівується "любовь русского человека к боевому ножу" та надається не лише характеристика до кожного виду сучасної холодної зброї, розробленої для військових спецпідрозділів РФ, а й детальна інструкція, як діяти ними під час вуличних боїв, завдавати смертельних ударів "для поражения биологических целей".

"До речі, саме бойовими ножами "Каратель", "Шайтан", "Смерш-5", про які з захопленням пише автор книги, озброєні сьогодні російські терористичні підрозділи, які захоплювали Крим і ведуть неоголошену війну на Донбасі", - зазначають у комітеті.

Інше видання "Оружие. Большой иллюстрированный гид" Мернікова пропагує війну і зброю, щедро прикрашене комуністичною символікою, що заборонена в Україні.

Ще 3 заборонені книжки випустило московське видавництво "Ексмо". Зокрема, на палітурці "Книги о вкусной и веганской пище" використана георгіївська стрічка, а в ілюстративних матеріалах книг про подорожі "Гоа. Путеводитель" та "Барселона" пропагується "русский мир", зазначають у Держкомтелерадіо.

"Позитивні рецензії на ці книги з ознаками пропаганди держави-агресора надав імпортерам доцент кафедри політології Києво-Могилянської академії Олександр Дем'янчук. Експертна рада Держкомтелерадіо не погодилася з рецензентом та ухвалила рішення про невідповідність даних видань Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України. На підставі цього рішення Держкомтелерадіо відмовив суб'єктам господарювання у видачі дозволів на їхнє ввезення".

Починаючи з 20 травня 2017-го Держкомтелерадіо 1193 рази відмовляв у видачі дозволів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...