Жертвою може стати кожен: Як гіпнотизери дурять довірливих українців (відео)

Злодій вводить в оману, показує гроші, але не дає їх, а продавець відраховує йому здачу.

Артем Даниленко кожен день працює з великим потоком людей. Але часто серед них може виявитися і шахрай. Найчастіше, розповідає, ці злодії виглядають, як звичайні люди, але ввівши в оману, гіпнотизують і обкрадають, - йдеться в сюжеті ІРТ Полтава, передають Патріоти України.

Так сталося і з ним, його обдурили на суму понад 200 гривень. Артем Даниленко розповідає: "До мене зайшов чоловік в магазин, який відразу навідними питаннями намагався якось мене вибити з колії, у нього це не сильно виходило, потім почалися всякі заморочки, типу показати той товар, показати цей і ось цей зоровий контакт він і збив з пантелику, коли, я не пам'ятаю як все це сталося, я тільки пам'ятаю товар, який я йому продав".

Але це, каже, не єдиний випадок, такі шахрайства зустрічаються і з його колегами. Схема завжди одна: злодій вводить в оману, показує гроші, але не дає їх, а продавець відраховує йому здачу. І до поліції, каже, не звертався, адже на камерах спостереження видно, як сам відрахував гроші. "Він просто помахав у мене грошима перед очима і просто напросто їх не дав, а я йому зверху дав здачу такої самої купюрою". "Заяви сенсу немає писати, навіть якщо і була схемка, ніхто нічого б не прийняв, я сам йому віддав гроші"

Психолог Кіра Сєдих, говорить це дуже складна техніка, супроводжує одночасно ряд жестів і питань. Вводячи таким чином свідомість в оману, людина стає легкою здобіччу для злодія. "Вона може щось робити, якісь рухи, щось показувати перед очима, при цьому вона каже зовсім інший текст, який не стосується того, що тут відбувається і тоді ми намагаємося, наша свідомість, наша психіка зрозуміти, яку інформацію вона отримує".

До поліції звернень про шахраїв-гіпнотизерів не надходило, - кажуть правоохоронці. Зате, схожі скарги є. Юрій Сулаєв, начальник відділу комунікації ГУ НП в Полтавській обл: "Вони мають поодинокий характер, це такі як ворожіння, коли людина потрапляє в залежність і практично все з хати виносить і віддає, тому, що там є загроза, якщо не віддаси гроші, то там загинуть твої близькі, тобто йде така психологічна обробка цієї людини".

Щоб не стати черговою жертвою гіпноз-шахрайства, психологи радять ні в якому разі не дивитися в очі підозрілому людині і спробувати відвернути свою увагу на будь-який інший предмет. А в поліції відзначають, - обов'язково писати заяви в правоохоронних органів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...