Жінка-командир з "ДНР", яка перейшла на бік України, розповіла, який унікальний танк РФ знищили ЗСУ на Донбасі (фото, відео)

Світлана "дослужилася" в НЗФ "ДНР" до командира взводу, при цьому успішно співпрацювала з української контррозвідкою.

Бійці ЗСУ знищили унікальний російський танк Т-72Б3, який був доставлений на територію Донбасу для "випробувань" у війні з Україною. Про це українським розвідникам повідомила перебіжчиця зі складу незаконних збройних формувань (НЗФ) ОРДЛО Світлана Дрюк, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Танк був доставлений в Україну особисто капітаном Збройних сил Російської Федерації Юрієм Прилуцьким. За словами Світлани Дрюк це була "найкраща техніка в батальйоні" і саме після цього вона зробила вихід на територію підконтрольну українській владі.

У сюжеті продемонстровано Акт технічного стану танка Т-72Б3 заводський номер №Ж12ВТ5838 (122). Танк, згідно з документом відноситься до військової частини Збройних сил Російської Федерації 65384. Згідно відкритих даних це 17 мотострілецька бригада, яка дислокується на території Чеченської республіки в м. Шалі. Згідно з відкритими даними, бригада мала на озброєнні 41 танк модифікації Т-72Б3.

Українські аналітики з ІнформНапалма ідентифікували серед окупаційних військ фотосвідчення про перебування в Донбасі танкіста 17 бригади Максима Іванова, який потім був нагороджений орденом "За відвагу!"

Танк типу Т-72Б3 був трофеїзований українськими військовими під час бойових дій в Іловайську, однак згодом втрачений в боях. Танки цього типу були помічені також під час боїв за Дебальцеве. Т-72Б3 є спробою доказу модернізації можливостей танка до рівня Т-90А.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...