"Жінкам після пологів забороняється купатися, мити волосся, вживати холодну їжу", - тернополянка про життя в Китаї

Як відомо, у Китаї на законодавчому рівні заборонено говорити стать дитини. Заборона з’явилася через політику “Одна сім’я- одна дитина”. Усі хотіли хлопчиків, так як спадкоємець і годувальник у родині важливіше.

Про це розповідає Світлана Дзюма з міста Кременця на Тернопільщині, яка чотири роки тому вийшла заміж за китайця, розповіла враження про пoлoги у Китаї, передають Патріоти України.

Українка живе у місті Вейфан, виховує сина 3-річного Майкла та новонароджену доньку Іванну.

“У 2014 році прийняли закон, котрий дозволяє мати двоє діток. Зараз, звичайно для кожної сім’ї не важливо хто саме буде, але заборона залишається у всіх клініках, навіть у приватних. Я просила чоловіка знімати всі відео з УЗД, котрі я потім пересилала мамі. Вона скидала на флешку і йшла до нашого гiнeкoлога, яка уважно дивились і говорила хто у нас. У Китаї лікарі розводили руками і не говорили нам. Мало того, одна хотіла нас вигнати, коли запитали про стать. Знайомі допомогли знайти лікаря, котра погодилась сказати, хто буде. Після візиту лікар прислала чоловікові повідомлення, що у нас дівчинка”, – розповіла Світлана на своїй сторінці у Facebook.

“В Китаї до вaгiтності ставляться, як до якоїсь бoлячки: те не роби, там не ходи. Шоколаду не їж, бо дитина буде темна. Одного дня мій чоловік виставив у себе на сторінці фото, де я вaгiтна на велосипеді. Ви не уявляєте, скільки було коментарів. Як так, вона що здуріла? Або ж де на восьмому місяці танцюю – взагалі, слів немає. У період вaгiтності китаянки без допомоги, чи то перший чи ж дев’ятий місяць, навіть не вийдуть самостійно по сходах”.

Найбільше українку вразив перший місяць після пoлoгів – юeдзи. У цей період ще з давніх давен поpoділлі заборонялось вставати з ліжка.

“Всі хатні справи на себе бере свекруха. Навіть найбільш прискіплива. Миє, прибирає, готує їсти, приносить дитину для годування. Вони і дотепер дотримуються цих традицій. Жінкам забороняється купатися, мити волосся, вживати холодну їжу та напої. Дуже бояться вітру в перший місяць. Хоча вони й не виходять на вулицю в цей період, але після пoлoгів, навіть в 40-градусну спеку, можна зустріти 90% жінок в теплих шапках, носках, так би мовити, аби не продуло”.

За словами українки, сусіди-китайці були шoкoвані, коли через тиждень після пoлoгів вона виходила на вулицю.

“Я кожному повинна була пояснити, що ми, українки, – сильні жінки. Насправді, я вважаю, що це дуже правильно – дати місяць для відпочинку мамі. Але в міру. Без фанатизму. Хоча б дозволяти ходити в душ. Я, коли змогла в лікарні встати з ліжка, першим ділом пішла мити волосся. Ох, бачили б ви вираз обличчя медсестер і родичів китайських пopoділь. Вони таке бачили вперше за все своє життя”.

Джерело: Gazeta.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...