Жінок Донбасу викрадають з метою сексуальної експлуатації, - звіт Держдепу США

В охоплених конфліктом районах Донецької та Луганської областей жінок та дівчат викрадають з метою сексуальної експлуатації в Україні та Росії.

Про це йдеться у щорічній доповіді Державного департаменту США "Про торгівлю людьми" 2017 року, передають Патріоти України.

Зокрема, наголошується, що конфлікт на сході України, який підживлюється російською агресією, призвів до переселення близько двох мільйонів людей, і що це населення особливо вразливе перед експлуатацією.

"У районах, які контролюються керованими Росією сепаратистами, ситуація стає особливо складною. Можливості для працевлаштування обмежені і "влада" сепаратистів обмежує міжнародну гуманітарну допомогу, яка би допомогла задовольнити потреби цивільного населення. Жінки та дівчата з районів, охоплених конфліктом, викрадаються з метою сексуальної та трудової експлуатації в Україні та Росії", - зазначається у звіті.

Також сказано, що внутрішньо переміщені особи ставали жертвами торгівлі людьми, а деякі українці піддавалися примусовій праці на окупованих територіях Донбасу, які не перебувають під контролем українського уряду.

Цих людей часто викрадали, піддавали тортурам та примусово випитували інформацію. При цьому зауважується, що поява великої кількості переміщених осіб посилила вразливість перед торгівлею людьми по всій країні.

Зазначається, що міжнародні експерти констатували, що демографічні показники жертв торгівлі людьми змінилися з часу початку конфлікту на Донбасі та, зокрема, включають більше людей з міст, людей молодшого віку та чоловіків, які стали жертвами дедалі більшою мірою примусової праці та кримінальної діяльності, до якої належить наркоторгівля.

"Підтримувані Росією бойовики видали "указ", який викликає до призову неповнолітніх, та продовжують використовувати неповнолітніх як солдатів, інформаторів та у вигляді живого щиту", - додали автори звіту.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...