Жодного перемир'я: Як терористи палили Луганське та Підлісне на вихідних (карти)

У зоні проведення АТО про перемир'я можна остаточно забути.

Depo.Війна проаналізувало ситуацію з бойовими діями по всій лінії фронту за вихідні, передають Патріоти України.

Варто відзначити, що відповідно до Мінських домовленостей, з 00:00 годин 23 грудня на лінії бойового зіткнення оголошено перемир'я на Новорічні та Різдвяні свята. І хоч свята давно минули, офіційно режим тиші ніхто не скасовував. Однак, попри це, російсько-окупаційні війська час від часу продовжують обстріли позицій українських військ. Українські ж військовослужбовці, усіляко намагаються дотримуватися мирних угод.

Отож, з півночі на південь, ситуація в зоні АТО виглядала наступним чином:

Луганщина

В п'ятницю з тимчасово окупованого Первомайська противник обстріляв околиці Підлісного Попаснянського району з артилерії калібру 152-мм. Також з гранатометів та великокаліберних кулеметів ворог вів вогонь по українських захисниках Новоолександрівки.

В суботу було зафіксовано застосування противником артилерії калібру 152-мм по позиціях ЗСУ в районі населеного пункту Підлісне, де ворог випустив 10 снарядів. Крім того, з мінометів калібру 82-мм та великокаліберних кулеметів ворог вів вогонь по наших захисниках неподалік Кримського, випустивши 15 мін. А зі стрілецької зброї та гранатометів були обстріляні українські позиції в районах населених пунктів Лобачеве та Станиця Луганська.

В неділю з гранатометів та стрілецької зброї бойовики обстріляли українські опорні пункти у районі Кримського і Новолуганського.

Світлодарська дуга / Горлівка

В п'ятницю ворог застосував артилерійські системи калібру 122-мм, міномети 82-мм, зенітну установку ЗУ-23-2 та увесь арсенал стрілецького озброєння включно із гранатометами поблизу Луганського. Зі 120-мм мінометів і озброєння БМП загарбники вели вогонь по опорних пунктах неподалік Троїцького. Крім цього, сили агресора провокували українських захисників з гранатометів різних типів і стрілецької зброї біля Новгородського та Зайцевого.

В суботу інформації про обстріли у цьому районі не надходило.

В неділю ворог застосував 82-мм міномети по позиціях ЗСУ неподалік Зайцевого.

Авдіївка

В п'ятницю і суботу інформації про обстріли у цьому районі не надходило.

В неділю бойовики зі стрілецької зброї обстріляли оборонців "Шахти Бутівка".

Докучаєвськ

У п'ятницю окупанти вели вогонь зі 120-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї довкола Новотроїцького.

В суботу на неділю інформації про обстріли у цьому районі не надходило.

Приазов'я

В п'ятницю і суботу інформації про обстріли у цьому районі не надходило.

В неділю бойовики з мінометів калібру 82-мм та стрілецької зброї вели вогонь по захисниках Водяного.

Що стосується втрат, то за вихідні внаслідок бойових дій в районі проведення антитерористичної операції один український воїн загинув і один отримав поранення.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...