Журналіст пояснив важливість виборів Путіна

Вибори президента Російської Федерації в березні 2018 року є важливими для України, тому що після них офіційна Москва може змінити політику щодо Києва.

Віталій Портников

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив журналіст Віталій Портников, передають Патріоти України.

"Президентські вибори в Російській Федерації. Це взагалі один з вирішальних моментів в нашому існуванні, як це дивно не прозвучить. Скажуть: ну, подумаєш, яке значення мають президентські вибори у росіян, це ж акламація, це не вибори. Вже зрозуміло, що на цих виборах Володимир Путін переможе, і я думаю, що у керівників президентської адміністрації зараз є відсоток тих, хто за нього проголосує", - сказав він.

Однак, зазначив Портніков, вибори в Росії часто використовувалися як привід для корекції курсу.

"Я вважаю, що така необхідність (змінити курс. - ред.) є. І, знову-таки, всі дії Володимира Путіна останнього часу - від його реакції на бойкот Олімпіади, через його політ до Сирії на авіабазу і його слова про те, що він виводить війська з Сирії, і до прес-конференції, на якій він сказав про можливість повного міжнародного контролю над територією Донбасу - показують, що Путін готовий до корекції в разі, якщо він досягне необхідного компромісу з США. Я підкреслю, саме зі Сполученими Штатами, ні з Заходом в цілому", - додав журналіст.

"Але чи вдасться такого компромісу досягти? Яким він буде? Чи буде він за рахунок України чи американці його не захочуть досягати за рахунок України? Якою мірою там будуть враховані наші інтереси, чи не виявиться цей компроміс серйозною пасткою власне для України?" - підкреслив Портников.

Він заявив, що якщо припустити, що буде забезпечений повний міжнародний контроль на території Донбасу без відновлення там українського контролю, з відходом росіян, але при збереженні електоральних прав проживаючих там жителів, які водночас не будуть інтегрованою частиною українського державного механізму, це може привести до перемоги проросійських сил на виборах в Україні вже в 2019 році.

"У нас будуть проросійський президент і проросійський парламент. Це не виключено. І я цілком допускаю, що Росія може думати про таку пастку, про забезпечення такої можливості вже в наступному році. Але чи стане це реальним результатом, я не знаю", - резюмував журналіст.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...