Віталій Портников попередив про нове можливе військове вторгнення Путіна

Президент Росії Володимир Путін може ввести війська в північну частину частково визнаної республіки Косово.

Як пише на своїй сторінці у Facebook журналіст Віталій Портников, такий висновок можна зробити за підсумками телефонної розмови Путіна з президентом Сербії Олександром Вучичем, передають Патріоти України.

"Москва і Белград спробують відокремити від Косово населені в основному сербами території і провести етнічні чистки албанців - так, як це було зроблено Росією і Південною Осетією під час російсько-грузинської війни", - пише журналіст.

На його думку, такі дії Кремля приведуть до нового загострення відносин між Росією і Заходом. Він зазначає, що Україна, яка не визнала незалежність Косово, повинна визначитися на чиєму боці вона буде: США і більшості країн Європи або Росії і Сербії?

Журналіст пояснює, що Україна свого часу не визнала незалежність Косово, тому що побоювалася за статус Криму. "І Крим не зберегли, і Сербія залишається в російській орбіті, і можливість мати союзників в Албанії та Косово втратили. Косово - не Крим чи Донбас. Ця країна стала незалежною в результаті етнічних чисток, справжнього геноциду, влаштованого проти албанців режимом Мілошевича і підтриманого більшістю сербського суспільства. А "незалежність" і анексія Криму - результат агресії. і Росія Путіна поводиться по відношенню до кримських татар так, як Сербія Мілошевича - до албанців", - пише він.

Журналіст зазначає, що Сербія вважає Косово своєю територією, а Крим - російським, незважаючи на принципи міжнародного права. "Сербські" патріоти "воювали з албанцями в Косово і з українцями на Донбасі. Це - реальність, яку не можна вічно ігнорувати. Навіть сусіди Сербії і Косово мають дипломатичні відносини з обома цими країнами. Прийшов час і нам визначитися", - резюмує Портников.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...