Журналістка заявила про погрози з боку адвокатів кума російського президента

Журналіст програми "Схеми" (спільний проект "Радіо Свобода" і телеканалу "UA: Перший") Наталія Седлецька повідомила про погрози з боку адвокатів лідера руху "Український вибір" Віктора Медведчука.
Наталія Седлецька

Про це журналіст написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"За годину до ефіру адвокати Віктора Медведчука надіслали в нашу редакцію лист-погрозу. Застерігають від кримінальної відповідальності, якщо видамо розслідування про його перельоти в ефір нашої програми. Нагадаємо, саме під час зйомок цього матеріалу охоронці Медведчука здійснювали силове перешкоджання нашій знімальній групі", - написала журналіст.

"Так, звісно такі нічим не обґрунтовані погрози не мають нас зупиняти у виконанні своїх професійних обов'язків. Програми вийде в ефір, як заплановано. У Медведчука було достатнього часу, щоб дати коментар для ефіру", - наголосила Седлецька.

Раніше журналісти програми "Схеми" опублікували відео інциденту, який стався увечері 7 листопада біля VIP-терміналу аеропорту "Київ". Знімальна група в складі журналістів Михайла Ткача, Ярослава Бондаренка та оператора Кирила Лазаревича чекала приліт із Росії політика і представника України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Віктора Медведчука, однак їм завадили невідомі: журналістів штовхали, били, відбирали камеру. Журналісти впевнені, що напад на них вчинили охоронці В.Медведчука.

Правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України). Проведення досудового розслідування доручено слідчому відділу Солом'янського районного управління поліції Києва, процесуальне керівництво буде здійснювати Київська місцева прокуратура №9.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...