Журналісти дізналися про таємні багатства заступника головного пожежного Одещини

Заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області Михайло Вовк не задекларував автомобіль Mercedes GL 550, який коштує близько 1 млн гривень.

Михайло ВовкБільш того, елітний транспортний засіб було придбано чиновником ще в 2012 році, - передають Патріоти України з посиланням на Bihus Info.

Стаж Вовка в системі ДСНС становить 35 років. До 2005 року він працював на керівних посадах МНС АР Крим, два роки очолював Полтавське обласне управління ДСНС, з 2007 року - в Одесі. Примітно, що Вовк і його нинішня дружина Ольга ніколи не мали бізнесу. Згідно з декларацією за 2016 рік, сім'я заробила 395 тис. гривень.

У власності пожежного значиться квартира в Одесі на 108 кв.м, машиномісце, нежитлова нерухомість на 420 кв. м у Ялті і автомобіль Hyundai Santa FE, який коштує щонайменше 700 тис. гривень.

З 2003 по 2007 роки Вовк працював на керівних посадах в МНС АР Крим. Його тодішня дружина Наталя Вовк в цей час була співвласницею протипожежної фірми "Компас". Компанія досі займається проектуванням і установкою систем пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу. Як тільки Вовк розлучився з дружиною Наталею. жінка із співвласників фірми зникла. Сам Вовк у 2007 році переїхав і очолив Одеське управління ДСНС, разом з ним переїхала і фірма. Зараз вона значиться серед ліцензіатів ДСНС і як раніше встановлює пожежні системи.

У Ялті також залишився клон - ще один "Компас". Фірма зареєструвалася під тією ж назвою, але вже в окупованому Криму. Власник фірми - давній бізнес-партнер вже екс-подружжя Вовка Сергій Зінченко. Він також власник і одеського протипожежного "Компаса", який надає такі ж послуги.

Також з Ялти до Одеси переїхала компанія "Фаетон 2002". Вона монтує пожежну сигналізацію і до недавнього часу була записана на рідного брата Михайла Вовка - Сергія. Брат живе в Черкасах, але фірма переїхала з АР Крим ближче до пожежного в Одесу.

Фірма "Компас" і "Фаетон" займаються встановленням пожежної сигналізації і передачею тривожного сигналу до ДСНС. З 2015 року в Україні сигнал про пожежу передається виключно через приватні компанії. Така преференція приватних посередників затверджена наказом міністра внутрішніх справ Арсена Авакова в 2015 році у "Правилах з пожежного нагляду".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...