Журналісти провели експеримент на чуйність українців (відео)

Третій день поспіль стовпчики термометрів показують майже 40-градусну спеку, через що можливі сонячні і теплові удари.

Журналісти проїхалися по різних районах столиці і перевірили, наскільки небайдужими є люди навколо нас, передають Патріоти України.

"Погано" чоловікові стало на Майдані Незалежності. Через кілька секунд до тями "актора" вже приводили двоє чоловіків. "Ти не п'яний? Давай руку", - підводили з асфальту вони нібито втратившого свідомість. Перехожі наполягали на госпіталізації і просили відійти в тінь через загрозу сонячного удару. "Ви нас реально налякали", - зізналися чоловіки, коли дізналися про експеримент. І розповіли, що готові прийти на допомогу, однак як саме діяти при теплових і сонячних ударах - не знають.

Інша майданчик для випробування - міський пляж. Там одягнений чоловік "непритомніє" поруч з відпочиваючими і навіть рятувальниками - і падає на пісок. Однак на людину ніхто уваги не звертає, навіть жінка, яка загоряє в декількох метрах. Помічники не витримують і через п'ять хвилин йдуть до рятувальників - кажуть, що неподалік лежить людина без свідомості. "Я зрозуміла, я зараз підійду", - відповідає одна з працівниць пляжу. Рятівниця підходить без поспіху і питає про самопочуття. Згодом твердить, що відразу підійшла і підозрювала сонячний удар. Ольга запевняє - такий випадок перший з початку літа.

Однак до місцевої медсестри вже зверталися зі схожими симптомами. Жінка застерігає, що на сонці можна перегрітися і за 15 хвилин. "В основному, люди похилого віку. Запаморочення, головний біль, свідомість можуть втратити", - говорить Людмила Бублик. "Я спостерігала, дивилася. Думаю, ну, молодий хлопець, мабуть, трохи зайвого випив. Я б підійшла, якби ще трошки ви полежали", - говорить відпочивальниця Олена Чуприна.

Повторили експеримент і в одному зі спальних районів столиці. Людей навколо там було менше, проте на допомогу приходять відразу - один з чоловіків побіг по воду. "Повз не пройшов би. Швидку викликав би", - говорить Андрій Бурменко. Однак як саме допомагати постраждалим - ніхто з тих, хто кинувся до "відключити" людини, не знає.

Відповідь на це дає головний лікар центру здоров'я Отто Стойка. "Перші дії - цю людину як можна швидше прибрати з сонця або створити над ним тінь. Доступ щоб був повітря, давати просто звичайну питну воду - не холодну, не гарячу. І звертатися до лікаря", - розповів він.

Поки термометр показує далеко за 30, бути впевненим в тому, що вам не стане погано на сонці - не можна. Лікарі радять не забувати про головний убір і носити з собою воду. І бути готовим у разі потреби прийти на допомогу комусь поруч.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...