Журналісти-сексоти: Якщо всім цього тижня здається, що "Путін дурень", то так і пишеш", - екс-кореспондент телеканалу про щотижневі звіти Кремлю

Регіональні кореспонденти російського "Першого каналу" раз на тиждень складають список найбільш обговорюваних на місцях тем, після чого звіти про ситуацію в регіонах надсилаються в адміністрацію президента.

Про це розповіли "Дождю" колишній і нинішній співробітники "Першого каналу", повідомляють Патріоти України.

За словами співрозмовників телеканалу, звіти вони називають "рейтингом народних тем". Раз на тиждень вони повинні скласти список з трьох-п'яти явищ, які найбільше обговорюються в місцевому співтоваристві.

Кореспонденти, за їхніми словами, надсилають звіти начальнику кореспондентської мережі "Першого каналу" Тимуру Твалтвадзе. Встановлено навіть термін - щовівторка або щосереди. Твалтвадзе надсилає їх до Кремля, стверджують співрозмовники.

До осені минулого року він ставив співробітників перед фактом, що їхня робота "лягає на стіл В'ячеславу Володіну" - першому заступнику глави кремлівської адміністрації, який курував внутрішню політику і очолив восени Держдуму. Чи йдуть тепер звіти наступнику Володіна Сергію Кирієнку, який зайняв його місце у вересні 2016 року, співрозмовники не знають.

За їхніми словами, вони складають звіти з моменту свого працевлаштування на канал кілька років тому, але те ж саме раніше робили їхні попередники.

У "народних темах" немає цензури, стверджують співрозмовники. "Пишеш абсолютно чесно: якщо всім у місті цього тижня здається, що "Путін дурень, а влада озвіріла", то так і пишеш. Іноді люди кажуть, що готові підняти владу на вила. Так було, коли курс скакнув. Перша половина 2015 року", - розповів співрозмовник "Дождя".

Кореспонденти "Першого каналу" намагаються максимально докладно описувати феномени громадської думки: цитують підслухані розмови, згадують чутки, копіюють коментарі з новинних сайтів, переказують оцінки знайомих співробітників поліції і ФСБ, розповідає інший співрозмовник "Дождя". Деякі співробітники телеканалу роблять власний висновок з описаного, відзначає він.

Джерело в оточенні Володіна стверджує, що тому ніколи не приходили звіти "Першого каналу". "Дождь" надіслав на "Перший канал" запит, але відповідь на момент публікації новини не надійшла.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...