Журналісти склали збірний образ російського бойовика

Для цього використали анкети більш ніж 2 тис. найманців приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер", учасники якої йшли воювати проти України на Донбас або неофіційно відправлялися в Сирію.​

Російське видання "Фонтанка" отримало в своє розпорядження анкети більш ніж 2 тис. найманців приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер" і проаналізувало, які люди в складі "групи Вагнера" йшли воювати проти України на Донбас або неофіційно відправлялися в Сирію, передають Патріоти України.

Найманці при "працевлаштуванні на війну" заповнювали докладні анкети, в яких від них було потрібно вказати правдиві дані і на підставі яких можна скласти збірний образ бойовика ПВК.

"Мужчина в возрасте 35–40 лет. Родился, скорее всего, в традиционно "казачьем" регионе. Или в бывшей советской республике, где после распада СССР у этнических русских возникали проблемы. У него есть среднее специальное образование, в некоторых случаях – высшее, но почти всегда нет работы по специальности. В свое время он прошел через службу в армии – во внутренних войсках, в десанте, там, где пригодилось его увлечение рукопашным боем или борьбой", – пише "Фонтанка".

У виданні додали, що майбутні найманці часто служили в армії за контрактом, але з якоїсь причини змушені були піти на громадянку, де знаходили собі місце касира в магазині, таксиста, охоронця або залишалися без роботи. При цьому у більшості з них був досвід війни, найчастіше в Чечні.

"Слово "патриотизм" он, вероятно, знает только на слух, поэтому пишет с четырьмя ошибками. У него вообще проблемы с русским языком. Вероятнее всего, он в разводе. В большинстве случаев у него есть даже не ребенок, а несколько детей. И он должен платить алименты", – продовжили опис журналісти.

Відзначається, що в більшості випадків на найманців "висить" кредит, еквівалентний сумі від $ 330 до $ 1700.. Також захисники "русского мира" на Донбасі чи в Сирії мають пристрасть до алкоголю, "легким" (за їхніми словами) наркотиків. Іноді вони мають судимості за крадіжки, хуліганство або побої.

"Если смотреть еще и фото, приложенные к анкетам, то чаще всего у него сломан нос. Примерно такой собирательный образ добровольца можно нарисовать, изучив анкеты вагнеровцев. Их всех, практически без исключений, на войну гнали отсутствие денег и бытовая неустроенность", – підкреслили у виданні.

У "Фонтанке" розповіли, що в 2014 році колишні військові на заклик російських ЗМІ відправилися на Донбас захищати "русскій мір", а потім дізнавалися, що на цьому можна заробити, і приєднувалися до "групи Вагнера".

Багато хто відразу йшли в найманці, а восени 2015 роки просто змінили український напрямок на сирійське. З літа 2014 року, за даними видання, через "групу Вагнера" пройшло близько 5 тис. бійців. Одночасно в ПВК служать більше 2 тис. Найманців, з яких тільки в Сирії загинуло понад сто осіб.

"Не все выжившие получили то, чего ждали от войны. У "Фонтанки" есть отдельная стопка анкет с пометкой "дезертир". Как минимум один высокопоставленный сотрудник ушел из компании, прихватив бесценный массив информации: все о "Вагнере" и вагнеровцах. Он уехал из России и сейчас, насколько нам известно, живет в Израиле", – додали у виданні.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...